Χρηματιστήριο & Αγορές

Fitch Ratings: Αναβάθμιση για τα ομόλογα Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς - Θετικές οι προοπτικές ανάκαμψης

Fitch Ratings: Αναβάθμιση για τα ομόλογα Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς - Θετικές οι προοπτικές ανάκαμψης
Η βελτίωση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών αποτυπώνεται στις αντίστοιχες αξιολογήσεις του αμερικανικού οίκου Fitch Ratings
Στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου χρέους υψηλής εξασφάλισης των Εθνικής Τράπεζας, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς προέβη η Fitch Ratings, όπως αναφέρει σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.  
 Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε τα προνομιούχα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας και τη Eurobank σε «B-»/«RR4» από «CCC»/«RR6», αλλά και τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Πειραιώς σε «CCC/RR5» από «CCC-/RR6».
Η αναβάθμιση ανακλά την εκτίμηση της Fitch ότι οι προοπτικές ανάκαμψης των εν λόγω τραπεζών έχουν βελτιωθεί λόγω του ελέγχου των κινδύνων που σχετίζονται με την ποιότητα του ενεργητικού τους, μετά και την ανάκαμψη που παρατηρείται στο ελληνικό λειτουργικό περιβάλλον, αλλά και την πρόοδο που επιτελείται σε ό,τι αφορά την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου τους, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης σημαντικών τιτλοποιήσεων. 
Επιπλέον, σύμφωνα με τη Fitch, η πρόσφατη «αποκάλυψη» για τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL) θα στηρίξει τη δημιουργία μεγαλύτερων αποθεμάτων για την αποπληρωμή χρέους, που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα προστασίας των πιστωτών από τον κίνδυνο πιθανής αθέτησης αποπληρωμής.
Σημειώνεται πως οι υπόλοιπες αξιολογήσεις των τραπεζών δεν επηρεάζονται από τη σημερινή δράση αξιολόγησης. 
Οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις χρέους της ΕΤΕ και της Eurobank συνάδουν με τις αντίστοιχες Μακροπρόθεσμες Αξιολογήσεις Προκαθορισμένων Εκδοτών (Long-Term IDR), καθώς η πιθανότητα αθέτησης υποχρεώσεων SP είναι η ίδια με εκείνη των τραπεζών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης