Ενέργεια

Nord Stream-2: Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή - Στα 89 ευρώ/MWh από 107 νωρίτερα η τιμή

Nord Stream-2: Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή - Στα 89 ευρώ/MWh από 107 νωρίτερα η τιμή
Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από  γερμανική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη γραμμή του αγωγού Nord Stream-2 έχει γεμίσει με φυσικό αέριο για την δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

«Η διαδικασία πλήρωσης με φυσικό αέριο της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις του έργου, ο αγωγός γέμισε με το λεγόμενο τεχνικό αέριο, σε όγκο που προσεγγίζει τα 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ο οποίος εξασφαλίζει εντός του αγωγού πίεση 103 Bar, η οποία είναι επαρκής για να αρχίσει μελλοντικά η μεταφορά του αερίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία, ενώ επισημαίνεται ότι τα βήματα προ-λειτουργίας για τη δεύτερη γραμμή συνεχίζονται.

Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από μια γερμανική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου.

Εκτοξεύθηκε η τιμή του φυσικού αερίου, πτώση στα προθεσμιακά στο κλείσιμο

Εν τω μεταξύ άνοδο έως και 18%, σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου σήμερα στην Ευρώπη καθώς δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για αυξημένη προσφορά από τη Ρωσία τον επόμενο μήνα.
Η τιμή αναφοράς του αερίου για την Ευρώπη – το ολλανδικό TFF – έφθασε το μεσημέρι 17,7% στα 107 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να υποχωρήσει το απόγευμα στα 89 ευρώ.
Τα προθεσμιακά Νοεμβρίου στα 89 ευρώ - 4,9%, του Δεκεμβρίου στα 89,4 -5% και μεγάλη πτώση υπάρχει στον Απρίλιο στα 52 ευρώ.


Η Gazprom δεν θα αυξήσει την τροφοδοσία της Ευρώπης μέσω της Ουκρανίας τον Νοέμβριο

Η Ρωσία διατηρεί την πίεση επί της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας επιλέγοντας να μην αυξήσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας για τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σημερινών δημοπρασιών. Περιορισμένες ποσότητες φυσικού αερίου έχει προγραμματισθεί να σταλούν μέσω της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, η Gazprom δεν δέσμευσε επιπλέον χώρο για την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω των σημείων διέλευσης Sudzha και Sokhranovka προς την Ουκρανία για τον Νοέμβριο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ζητήσει την λήψη πρόσθετων μέτρων για τη σταθεροποίηση της αγοράς, αυξάνοντας την ροή του φυσικού αερίου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης