Ναυτιλία

Δυναμική ώθηση για το Κατάρ στην μεταφορά LNG – Παρήγγειλε 6 νέα πλοία στην Νότια Κορέα

tags :
Δυναμική ώθηση για το Κατάρ στην μεταφορά LNG – Παρήγγειλε 6 νέα πλοία στην Νότια Κορέα
Αυτές οι παραγγελίες, και αυτές που θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον, αποτελούν σημαντικό μέρος του προγράμματός μας για την επέκταση του στόλου LNG του Κατάρ ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των έργων επέκτασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την υπάρχουσα αντικατάσταση του στόλου μας, καθώς και το εμπόριο LNG», σχολίασε ο Saad Sherida al-Kaabi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy
Σχετικά Άρθρα

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την παρουσία της στον χώρο μεταφοράς LNG ή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), προωθώντας ταυτόχρονα ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής του καυσίμου, το Κατάρ υπέγραψε με τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας συμφωνία κατασκευής τεσσάρων νέων πλοίων με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και δύο με την Samsung Heavy Industries (SHI).
«Αυτές οι παραγγελίες, και αυτές που θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον, αποτελούν σημαντικό μέρος του προγράμματός μας για την επέκταση του στόλου LNG του Κατάρ ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των έργων επέκτασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την υπάρχουσα αντικατάσταση του στόλου μας, καθώς και το εμπόριο LNG», σχολίασε ο Saad Sherida al-Kaabi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy.

Η πρώτη παρτίδα πλοίων

Η παραγγελία αυτή αποτελεί την πρώτη παρτίδα παραγγελιών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε μεταξύ του Κατάρ και των κορεατικών ναυπηγών πέρυσι.
Η Daewoo, η Hyundai Heavy Industries Co. και η Samsung επιλέχθηκαν για να κατασκευάσουν περισσότερα από 100 πλοία LNG για το Κατάρ έως το 2027.
Το κράτος του Περσικού Κόλπου ξοδεύει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή LNG κατά 50% μέχρι τότε.
Το Κατάρ παρήγγειλε επίσης τέσσερα δεξαμενόπλοια LNG αξίας άνω των 760 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κίνα τον Οκτώβριο, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τον στόλο του.
Το LNG θεωρείται σημαντικό υποκατάστατο για πιο βρώμικα καύσιμα όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες.

Οι προβλέψεις για την αγορά αερίου

Οι προβλέψεις της Qatar Energy για την παγκόσμια ζήτηση LNG είναι πιο ανοδικές από αυτές ορισμένων αναλυτών.
Αναμένει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2050, υποστηρίζοντας την επένδυσή της.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα κορυφωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020 καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα.
Τα έργα επέκτασης του North Field, του μεγαλύτερου ενιαίου μη συνδεδεμένου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο, θα αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής LNG του Κατάρ από 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως σε 126 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης