Η Βρετανία χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Τουρκίας

Η Βρετανία χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Τουρκίας
Tο Φωτοβολταϊκο πάρκο  θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου δύο εκατομμύρια τουρκικά νοικοκυριά όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022
Σχετικά Άρθρα

Η Βρετανία χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Τουρκίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η βρετανική υπηρεσία UK Export Finance (UKEF) δήλωσε ότι θα παράσχει κρατικά κονδύλια ύψους πάνω από 217 εκατομμύρια λίρες (291,04 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει στην κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας της Τουρκίας, στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει δοθεί ως εγγύηση ποτέ σε ηλιακό έργο.

Το Φωτοβολταϊκο πάρκο Karapinar 1,35 GW της Kalyon Enerji της Τουρκίας θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου δύο εκατομμύρια τουρκικά νοικοκυριά όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

«Με υποστήριξη ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών, βοηθάμε την υλοποίηση ενός έργου που θα φέρει ηλιακή ενέργεια σε δύο εκατομμύρια τουρκικά νοικοκυριά», δήλωσε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Anne-Marie Trevelyan στη δήλωση.
«Η χρηματοδότηση του UKEF ενθαρρύνει άλλες χώρες να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανοίγει νέες αγορές για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη που θα στηρίζεται σε πράσινες θέσεις εργασίας».
Το εργοστάσιο θα μειώσει την εκπομπή 1,5 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα ετησίως και, μέχρι το τέλος του 2022, θα αυξήσει το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στη συνολική παραγωγή ενέργειας της Τουρκίας κατά 20%, ανέφερε σε δήλωση της η UKEF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης