Τελευταία Νέα

Η Μεσόγειος εισέρχεται σε ΑΠΕ και Αποθήκευση - Ποιά είναι η εταιρία με την ισχυρή μετοχική σύνθεση

Η Μεσόγειος εισέρχεται σε ΑΠΕ και Αποθήκευση - Ποιά είναι η εταιρία με την ισχυρή μετοχική σύνθεση
Με ευρεία δραστηριοποίηση σε ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, επεξεργασία λυμάτων και στερεών αποβλήτων ο όμιλος
Ο όμιλος εταιρειών «Μεσόγειος», ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας στον τομέα των υποδομών διαχείρισης νερού και στερεών αποβλήτων μπαίνει δυναμικά και στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας. Χθες 17/11 μάλιστα, η θυγατρική της «MES Ενεργειακή ΑΕ» εξασφάλισε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 50 MW η κάθε μία, με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης. Η μία αφορά επένδυση στα Σέρβια της Κοζάνης και η δεύτερη ένα έργο στην Άμφισσα της Στερεάς Ελλάδας.

Η «MES Ενεργειακή ΑΕ» δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της εταιρίας C - ENERGY, μιας κατασκευαστικής και συμβουλευτικής εταιρείας του χώρου των ΑΠΕ με δυνατή τεχνογνωσία στα ενεργειακά θέματα. Στόχος του ομίλου Μεσόγειος είναι να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά εφαρμογών, κατασκευών και υπηρεσιών ΑΠΕ καθώς και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.
Παράλληλα, μέσω της MES έχει αναπτύξει δραστηριότητες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την επέκτασή της στις αγορές των Βαλκανίων, της Τουρκίας και της Ιταλίας.

Δραστηριοποίηση σε επεξαργασία αποριμάτων και αφαλάτωση

Είναι αξιοσημείωτο ότι, η μητρική εταιρεία «Μεσόγειος» διαθέτει τεχνογνωσία σε έργα κατασκευής και λειτουργίας Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ΧΥΤΑ και Υπολειμμάτων , ΧΥΤΥ, εργοστασίων μηχανικής – βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, σε αφαλάτωσης και βιολογικούς καθαρισμούς κλπ.
Συμμετέχει στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας με ΣΔΙΤ,  σε κοινοπραξία με την "ΑΒΑΞ ΑΕ" ενώ έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων , ΑΣΑ  και προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Αλεξανδρούπολης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank EFG στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας για στήριξη των «πράσινων» επιχειρήσεων, ήδη από το 2010, απέκτησε το 40% της εταιρείας Μεσόγειος ΑΕ, σε συνεργασία με τον όμιλο Λασκαρίδη.Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι και ο κ. Διονύσης Γεωργόπουλος.

Πλήθος έργων σε ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ

Στα σημαντικότερα έργα που έχει αναλάβει έως σήμερα περιλαμβάνονται η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο, η κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης αστικών απορριμμάτων και του χώρου διάθεσης απορριμμάτων του Ηρακλείου Κρήτης, η κατασκευή των ΧΥΤΥ Γραμματικού στην Αττική και στα Ιωάννινα, η κατασκευή ΧΥΤΥ στο Γκαλάτσι Ρουμανίας, το κλείσιμο και αποκατάσταση Χώρου Ταφής Απορριμμάτων και κατασκευή νέων κυττάρων ταφής απορριμμάτων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και πολλά άλλα.

Γενικότερα, από το 2000 έως σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερες από 40 μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, πάνω από 30 ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, 10 διυλιστήρια νερού, πολλές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, αποκαταστάσεις ρυπασμένων εδαφών αλλά και δεκάδες χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επίσης, η Μεσόγειος ΑΕ μετέχει στο πολυμετοχικό σχήμα της North Solar AE, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά και αιολικά της οποίας το 49% εξαγόρασε η ΔΕΠΑ. Η North Solar αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα στη Δυτική Μακεδονία ισχύος 499,61ΜW.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης