Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταϊκούρας: Άφησε περιθώρια για χρηματοδότηση των επιδοτήσεων στην ενέργεια από τον Προϋπολογισμό

Σταϊκούρας: Άφησε περιθώρια για χρηματοδότηση των επιδοτήσεων στην ενέργεια από τον Προϋπολογισμό
Τα έσοδα θα κρίνουν την επέκταση των ελαφρύνσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό

Ως την μεγαλύτερη πρόκληση του οικονομικού επιτελείου του ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στο euro2day.gr.

Ο υπουργός έκανε αναφορά στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και τις δυσμενείς προεκτάσεις της στην οικονομία. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και για τα έσοδα του Προϋπολογισμού του 2022, σημειώνοντας ότι αν υπάρχουν κάποια δημοσιονομικά περιθώρια, ενδέχεται να συνδράμουν στην χρηματοδότηση της ενεργειακής κρίσης.

Αυτό βέβαια θα αποσαφηνιστεί τις τελευταίες 45 μέρες του έτους, κατά τις οποίες θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα με την πορεία των εσόδων και την αντίστοιχη αξιοποίησή τους στις ανάγκες που θα προκύψουν.

Παράλληλα, για την Ελλάδα των επόμενων ετών ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως όσο ασκείται προσεκτική οικονομική πολιτική, η χώρα δεν απειλείται από νέες μνημονιακές περιπέτειες.


Δραματική άνοδος των τιμών


Στόχος της κυβέρνησης όπως τον περιγράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είναι «να μην επιβαρυνθούν βάναυσα» οι καταναλωτές.
Πως μπορεί όμως να γίνει αυτό, όταν η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος έχει ξεπεράσει το φράγμα των 250 ευρώ/MWh και καθημερινά καταρρίπτει ένα νέο ρεκόρ.
Σήμερα η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος είναι στα 276,47 ευρώ/MWh αυξημένη κατά 9% σε σχέση με την χθεσινή η οποία ήταν επίσης αυξημένη κατά 7% σε σχέση με την προχθεσινή. Βεβαίως σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές σε όλη την Ευρώπη πλην της Γερμανίας και της Πολωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης