Περιβάλλον

7η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ: Η Ελλάδα υπέρ μιας φιλόδοξης πολιτικής απέναντι στην κλιματική αλλαγή

7η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ: Η Ελλάδα υπέρ μιας φιλόδοξης πολιτικής απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή κεντρικό θέμα της 7ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο - Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας που τόνισε την ανάγκη αφύπνισης των κυβερνήσεων της Ευρώπης

Τολμηρές αλλαγές, φιλόδοξες πολιτικές και κυρίως συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για να επιτευχθεί η άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ζήτησε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην 7η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας.
Στη Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχαν εκπρόσωποι των κοινοβουλίων της ΕΕ και του μεσογειακού νότου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, υιοθετήθηκε συναινετικά κοινή δήλωση (Joint declaration) με θέμα την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο. Ο κ
. Μπούρας, στην τοποθέτησή του, τόνισε την ανάγκη αφύπνισης των κυβερνήσεων και της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Αναφερόμενος στις πολιτικές της Ελλάδας, που συντάσσονται πλήρως με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι ο εθνικός κλιματικός νόμος στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ η χώρα προχωρά ταχύτατα στην απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ενέργειας.
Τόνισε, επίσης, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορά την επίτευξη της πράσινης μετάβασης. Αναφέρθηκε ακόμη στην ελληνική πρωτοβουλία GR-eco Islands, που στοχεύει στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης μετατροπής μικρών νησιών και στο απώτερο «πρασίνισμα» του τουρισμού.

Ο κ. Μπούρας υπογράμμισε ότι απαιτούνται τολμηρές αλλαγές, φιλόδοξες πολιτικές και κυρίως η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για να επιτευχθεί η άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
«Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας φιλόδοξης πολιτικής απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και μέσα από τις διεθνείς πρωτοβουλίες και πολυμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει», ανέφερε επίσης ο κ. Μπούρας και εξήρε το έργο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, «ένα σημαντικό φόρουμ διαλόγου και ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης