Ενέργεια

Διπλασιασμό της έκπτωσης στο 30% τον Δεκέμβριο για το φυσικό αέριο εξετάζει η ΔΕΠΑ μαζί με το ΥΠΕΝ

Διπλασιασμό της έκπτωσης στο 30% τον Δεκέμβριο για το φυσικό αέριο εξετάζει η ΔΕΠΑ μαζί με το ΥΠΕΝ
Ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στο φυσικό αέριο δείχνουν τα προθεσμιακά - Η σχετική δήλωση του πρωθυπουργού στον Ελεύθερο Τύπο επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ
Σχετικά Άρθρα
(upd)Διπλασιάζεται η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου του Δεκεμβρίου για τους οικιακούς καταναλωτές σύμφωνα με τα πλάνο που εξετάζει η ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα εξάλλου με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο θα υπάρξει αύξηση της έκπτωσης του φυσικού αερίου μέσα στον Δεκέμβριο και θα διατηρηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου να έχουν απογειωθεί, καθώς χθές 10/12 το συμβόλαιο του Ιανουαρίου έγραψε και 107,5 ευρώ/MWh, η εικόνα επιδεινώνεται σταθερά και για την άνοιξη του 2022.
Το συμβόλαιο Μαρτίου έχει ανέβει στα 98,40 ευρώ και αυτό του Απριλίου στα 75,12 από 45! Όσο για τον Μάϊο τα 68,48 ευρώ που προεξοφελεί η αγορά, αποτυπώνουν και το εύρος του προβλήματος.
Το συμβόλαιο Ιανουαρίου στα 105,52 ευρώ/MWh και το συμβόλαιο του Φεβρουαρίου στα 105,74 ευρώ αντίστοιχα.

Όλα δείχνουν πάντως ότι το συμβόλαιο με την GAZPPROM δεν μπορεί να είναι καλύτερο από 80% συνάρτηση με το TTF.

Η ΔΕΠΑ, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ εξετάζει ενδεχόμενο για τον διπλασιασμό της έκπτωσης του 15% που έχει ήδη ανακοινωθεί για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου , στο 30% για τον Δεκέμβριο.  Στο επόμενο 15νθήμερο θα δοθούν στους προμηθευτές οδηγίες για τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου.
Το πώς η έκπτωση θα φτάσει στο σύνολο των οικιακών καταναλωτών, για να είναι οριζόντια η εφαρμογή της όπως ανακοινώθηκε, από τη στιγμή που δεν προμηθεύονται όλοι οι προμηθευτές φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ, είναι θεμα που έχει ανατεθεί στην Deloitte.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/530218/sta-231-02-evro-mwh-i-agora-epomenis-imeras-to-savvato-11-12-2021

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης