Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Μανουσάκης χαίρει κυβερνητικής εμπιστοσύνης - Πρωτοβουλίες για την επίλυση των τεχνικών διαφωνιών στο θέμα της Siemens

Ο Μανουσάκης χαίρει κυβερνητικής εμπιστοσύνης - Πρωτοβουλίες για την επίλυση των τεχνικών διαφωνιών στο θέμα της Siemens
Η διαφωνία σε διαχείριση τεχνικού ζητήματος για  εργολαβία της Siemens  φέρνει στιο τραπέζι State Grid και AΔΜΗΕ Συμματοχών

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Μάνου Μανουσάκη μεταφέρουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παραμονή του στην διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και τις αντιδράσεις των Κινέζων μετόχων στην εταιρία. Αλλωστε η στάση της State Grid, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν συνδέεται άμεσα με τον ίδιο τον κ .Μανουσάκη αλλά με μια διχογνωμία μεταξύ των μετόχων, State Grid και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών από πλευράς του ελληνικού δημοσίου, για την διαχείριση τεχνικών ζητημάτων που συνδέονται με την εργολαβία που έχει αναλάβει η Siemens σε κοινοπραξία με την Τέρνα στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης -Αττικής.

Χρήση του βέτο κάνει η State Grid

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Siemens για την επίλυση των ζητημάτων, που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της μεταξύ τους σύμβασης, με την πλευρά της State Grid ως μέτοχος μειοψηφίας να εκφράζει διαφορετική άποψη από αυτή του μετόχου πλειοψηφίας και να επικαλείται το δικαίωμα βέτου που έχει εκ της συμβάσεως για στρατηγικής σημασίας αποφάσεις. Μάλιστα για το ζήτημα αναμένεται να ληφθεί πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες ημέρες σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί αρχικά κοινός τόπος μεταξύ των μετόχων και εν συνεχεία με την κοινοπραξία της Siemens, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.
H υπόθεση πάντως έδωσε λαβές για να ασκηθούν νέες πιέσεις απομάκρυνσης του κ. Μανουσάκη που τοποθετήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΔΜΗΕ και ενοχλεί κάποιους από το κυβερνών κόμμα.

To  Δημόσιο προτείνει παράταση θητείας Μανουσάκη

Το δημόσιο μέσω της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών
ενημέρωσε την State Grid για την πρόταση παράτασης της θητείας του κ. Μανουσάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΑΔΜΗΕ που λήγει τον Ιούνιο κατά τρία έτη. Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τη σύμβαση μετόχων και η κινεζική πλευρά φέρεται να μην έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση, επικαλούμενη αποκλίσεις στις τεχνικές προδιαγραφές μεταξύ ΑΔΜΗΕ και αναδόχου της διασύνδεσης Κρήτης -Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι η Siemens έχει αναλάβει σε κοινοπραξία με την Τέρνα τους Σταθμούς Μετατροπής του καλωδίου. Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι θα βρεθεί λύση για το ζήτημα με τη Siemens , ενώ σε ότι αφορά στον κ. Μανουσάκη τονίζουν με έμφαση, ότι έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο εξάμηνο που απομένει μέχρι να αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων τα πράγματα θα έχουν εκτονωθεί.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης