Ναυτιλία

KRITI FUTURE: Η πρωτοπόρος επένδυση της AVIN στην πράσινη στροφή της ναυτιλίας

KRITI FUTURE: Η πρωτοπόρος επένδυση της AVIN στην πράσινη στροφή της ναυτιλίας
Το KRITI FUTURE είναι ένα σύγχρονο ελληνικό Suezmax δεξαμενόπλοιο, 274 μέτρων με μεταφορική ικανότητα 160.000 τόνων φορτίου

Η ελληνική ναυτιλιακή, Avin International, παρέλαβε από τα ναυπηγεία NTS Shipyards το KRITI FUTURE, το πρώτο παγκοσμίως δεξαμενόπλοιο «Ammonia Ready».
Υλοποιεί έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα της ελληνικής ναυτιλίας στην κατεύθυνση της απαθρακοποίησης και της πράσινης στροφής.

Το KRITI FUTURE είναι ένα σύγχρονο ελληνικό Suezmax δεξαμενόπλοιο, 274 μέτρων με μεταφορική ικανότητα 160.000 τόνων φορτίου, εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης.

Το KRITI FUTURE, υπό ελληνική σημαία, αξιοποιεί την τεχνολογία νέων καυσίμων χαμηλότερων εκπομπών και ευθυγραμμίζεται με τις προδιαγραφές του αμερικανικού νηογνώμονα Ammonia Ready Level 1. Στο πλαίσιο αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αξιοποιεί την αμμωνία ως καύσιμο στο μέλλον με στόχο τη βιώσιμη ναυτιλία.

Η αμμωνία προβλέπεται να είναι μία από τις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις με ουδέτερο άνθρακα σε σχέση με τα παραδοσιακά καύσιμα, ώστε η ναυτιλία να προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.


ΚΡΙΤΙ2.JPG

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ABS, Φίλιππο Νικολατσόπουλο, «το πλοίο αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και μια πρωτοπορία στην ετοιμότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων για πλοία. Η σειρά προγραμμάτων καθοδήγησης και πιστοποίησης για εναλλακτικά καύσιμα της ABS έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους ιδιοκτήτες την ευελιξία που χρειάζονται και να βοηθήσει στην προετοιμασία για ένα μέλλον όπου τα εναλλακτικά καύσιμα όπως η αμμωνία θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο».

Παράλληλα, το επίπεδο ετοιμότητας καυσίμου αμμωνίας 1 υποδεικνύει ότι το σκάφος συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που περιγράφονται στον Οδηγό ABS για δοχεία με αέριο και άλλα δοχεία με χαμηλό σημείο ανάφλεξης. Αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς οδηγιών της βιομηχανίας για εναλλακτικά καύσιμα που αναπτύχθηκε από την ABS, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την ανάπτυξη της αμμωνίας ως καυσίμου πλοίων.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης