Ενέργεια

Το «plan b» της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Το «plan b» της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία
Σε περίπτωση αναταραχής, πάντως, εναλλακτικές υπάρχουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε
Σχετικά Άρθρα

Στην εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων προχωρά η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να εκτοξεύσει τις τιμές στην ενέργεια και αναμφισβήτητα θα επιφέρει μια μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη για τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας και των καυσίμων.

Χθες (14/2) εξετάστηκαν ακραία σενάρια πολέμου αλλά και διακοπής ροών φυσικού αερίου στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου με την παρουσία Κ. Σκρέκα, Κ. Ξιφαρά (ΔΕΠΑ), Γ. Στάσση (ΔΕΗ) και Αθ. Δαγούμα (ΡΑΕ).

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.

Ο ελληνικός σχεδιασμός:

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η Ρεβυθούσα να βρίσκεται διαρκώς στη μέγιστη χωρητικότητα αερίου, να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει διαρκής τροφοδοσία με LNG από την Αλγερία, που αποτελεί βασικό προμηθευτή της Ελλάδας, ενώ εξετάζονται και νέες γραμμές εφοδιασμού όπως η Αίγυπτος.

Επίσης, δύο μονάδες αερίου της ΔΕΗ μπορούν να λειτουργήσουν με ντίζελ και το σύστημα μπορούν να στηρίξουν τα υδροηλεκτρικά, ενώ αναμένεται να «επιστρατευτούν» οι μονάδες που λειτουργούν με λιγνίτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης