Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Συμφωνία ΕΛΠΕ και Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου

Reuters: Συμφωνία ΕΛΠΕ και Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου
Τα ΕΛΠΕ πέρυσι αγόρασαν περίπου 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού αργού, που ισοδυναμεί με το 18% των συνολικών προμηθειών σε αργό
Σχετικά Άρθρα

Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν έλθει σε καταρχήν συμφωνία για αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, αναφέρουν πηγές της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπήρξε μια αρχική συμφωνία για αύξηση του αργού πετρελαίου που αγοράζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια  από τη Σαουδική Αραβία ώστε να εξασφαλιστεί περαιτέρω ο ομαλός εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με καύσιμα», ανέφερε μια πηγή, μιλώντας στο Reuters.

Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει το 8% του αργού πετρελαίου που ήλθε στην Ελλάδα πέρυσι, ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής μετά το Καζακστάν, το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αίγυπτο.

Τα ΕΛΠΕ πέρυσι αγόρασαν περίπου 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού αργού, που ισοδυναμεί με το 18% των συνολικών προμηθειών σε αργό, και έχουν ανακοινώσει ότι θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν με αργό από την Μέση Ανατολή, αν χρειαστεί.

Η Μόσχα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών λόγω των κυρώσεων της Δύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης