Commodities

Η Goldman Sachs προτρέπει σε ποντάρισμα «long» στο πετρέλαιο και τον χαλκό

Η Goldman Sachs προτρέπει σε ποντάρισμα «long» στο πετρέλαιο και τον χαλκό
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καλεί τους επενδυτές να κάνουν υπομονή για να δουν κέρδη από το πετρέλαιο και το χαλκό επιμένοντας ότι οι τιμές θα ανακάμψουν.
Την εμπιστοσύνη της στην δυναμική του πετρελαίου και του χαλκού στις διεθνείς αγορές επαναλαμβάνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, προτρέποντας του επενδυτές να παραμείνουν ή να ποντάρουν σε «long» στα δύο αυτά βασικά προϊόντα, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μείωση της προσφοράς έναντι της ζήτησης μέσα στο 2017, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Στην έκθεση των αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι «οι ανησυχίες είναι άστοχες και υποστηρίζουμε ότι η αγορά πρέπει να κάνει λίγη υπομονή και να περιμένει, μέχρι τα βασικά προϊόντα να ανακάμψουν».
Η Goldman Sachs διατηρεί στις προοπτικές για το β΄ τρίμηνο του 2017 ως τιμή αναφοράς για το αμερικανικό αργό (WTI) τα 57,50 δολάρια το βαρέλι και για τον χαλκό στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου στα 6.200 δολάρια ανά μετρικό τόνο.
Σημειώνεται, ότι σήμερα (13/3) η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 48,30 δολαρίων το βαρέλι και ο χαλκός στα 5.800 δολάρια ο μετρικός τόνος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης