Ενέργεια

Nuland: Ακριβός ο East Med - Οι Τούρκοι στο παιχνίδι;

Nuland: Ακριβός ο East Med - Οι Τούρκοι στο παιχνίδι;
H Nuland (ΗΠΑ) ενταφίασε τον EastMed, είναι δαπανηρός και μη βιώσιμος – Σχέδιο για αγωγό Ισραήλ – Τουρκίας
Ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed ως σχέδιο έχει καταρρεύσει, κανείς δεν τον υποστηρίζει αντιθέτως προωθείται η λύση της μεταφοράς του φυσικού αερίου του Ισραήλ μέσω της Τουρκίας...
Ένα ακόμη χτύπημα δέχθηκε το σχέδιο για τον αγωγό EastMed με στόχο την μεταφορά φυσικού αερίου από κοιτάσματα Ισραήλ και Κύπρου στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω της Ελλάδος.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι δαπανηρός και μη βιώσιμος ανέφερε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ V. Nuland
Ο αγωγός είναι πολύ δαπανηρός, δεν είναι οικονομικά βιώσιμος και θα πάρει πολύ χρόνο για να βοηθήσει τις χώρες που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό αέριο.

Την ίδια στιγμή φαίνεται στο παρασκήνιο να εξετάζεται η λύση της δημιουργίας αγωγού μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ώστε να διοχετευτεί το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην Ευρώπη.

Ο αγωγός EastMed για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα ισραηλινά ύδατα στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας, εξαιρουμένης της Τουρκίας, ανακοινώθηκε το 2016 και έχουν υπογραφεί αρκετές συμφωνίες.

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/618709/h-nuland-ipa-entafiase-ton-eastmed-einai-dapaniros-kai-mi-viosimos-sxedio-gia-agogo-israil-tourkias

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης