Περιβάλλον

Υπεγράφη σύμφωνο για την προστασία της Μεσογείου από την πλαστική ρύπανση

Υπεγράφη σύμφωνο για την προστασία της Μεσογείου από την πλαστική ρύπανση

Σημαντικές δράσεις για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD) που υπεγράφη σε μια υψηλού επιπέδου ειδική συνεδρία με την συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, η κα Αυγερινοπούλου, ούσα ενεργό μέλος του COMPSUD, πραγματοποίησε εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Plastic Busters MPAs consolidates efforts to slash marine plastic pollution in Mediterranean Marine Protected Areas», ενώ χαιρέτησε την υπογραφή του Συμφώνου, το οποίο ενισχύει αποτελεσματικά τις δράσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά στην περιοχή της Μεσογείου. Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι: «πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την προστασία της Μεσογείου» και επισήμανε ότι: «ο ρόλος των Κοινοβουλίων και των Βουλευτών είναι καθοριστικός για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και προς τούτο πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Την συνεδρία άνοιξαν ο πρόεδρος του COMPSUD, Καθ. Moh Rejdali ο οποίος και υπέγραψε το Σύμφωνο Συνεργασίας, με την κα Tatjana Hema, Συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης για την Μεσόγειο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο καθηγητής Μιχαήλ Σκούλλλος, πρόεδρος MIO-ECSDE και γενικός γραμματέας COMPSUD, συντόνισε το πρόγραμμα και τη Συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης