Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Capital Link: To LPG είναι τώρα το πιο hot τμήμα της ναυτιλίας

Capital Link: To LPG είναι τώρα το πιο hot τμήμα της ναυτιλίας
Το LPG γνωρίζει αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης σε μίλια φορτίου από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της ναυτιλίας
Από τότε που έφτασε στο αναμενόμενο κυκλικό κατώτατο σημείο το 2018, η ναυτιλιακή αγορά Liquified Petroleum Gas έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο που ενισχύεται από τη σταθερή ανοδικά ζήτηση της αγοράς, με αποτέλεσμα να  έχει ξεπεράσει ελαφρώς την χωρητικότητα από πλευράς προσφοράς.

Πριν από την Covid-19, η διαφοροποιημένη, αναπτυσσόμενη, προσανατολισμένη στη λιανική, προβλέψιμη ζήτηση αποτελούσε σημαντικό πόλο έλξης για την δραστηριότητα της ναυτιλίας στον κλάδο του υγραερίου, παρέχοντας έτσι μια σταθερή βάση για την επίτευξη σταθερών κερδών.

Αλλά πέρυσι, αυτή η σταθερότητα τέθηκε υπό αμφισβήτηση αναφέρει ο James Catlin στο μηνιαίο δελτίο της Capital Link από μια ευχάριστη πλευρά.

Το 2021 το LPG Shipping Outlook, που δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020, είχε μια από τις πιο τολμηρές προβλέψεις εκτιμώντας αύξηση 10%-12% από την πλευρά της ζήτησης, ενώ οι περισσότεροι προέβλεπαν περίπου το όριο του 5. ή ακόμα λιγότερο.

Αυτές οι διψήφιες προβλέψεις από την πλευρά της ζήτησης, παραλίγο να καρποφορήσουν με αύξηση της ζήτησης μιλίων φορτίου περίπου 9,78% για την κατηγορία VLGC σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue, με την Clarksons να υπολογίζει 11,8% για ολόκληρη την κατηγορία LPG.

Η πρόβλεψη για το 2022 παρουσίασε ελαφρώς πιο συγκρατημένες προσδοκίες, με αναμενόμενα κέρδη 7%-9% στη ζήτηση μιλίων φορτίου, έναντι της σύγκλισης περίπου 5%, για άλλη μια φορά.

Αυτή η απόκλιση στις προσδοκίες όχι μόνο εξηγεί την συνεχιζόμενη και βιώσιμη φύση αυτών των κερδών από την πλευρά της ζήτησης, αλλά καθορίζει επίσης τον βαθμό σύσφιξης της αγοράς καθώς προχωράμε σε μια αναμενόμενη εισροή παραδόσεων πλοίων το 2023.

Από τις 12 Μαΐου 2022, η VesselsValue εκτιμά αύξηση της ζήτησης από την αρχή του έτους μιλίων φορτίου  VLGC 9,64%, με ολόκληρο το τμήμα υγραερίου να σημειώνει άνοδο 8,55%.

Αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά νούμερα για την κατηγορία, αλλά το LPG γνωρίζει αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης σε μίλια φορτίου από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της ναυτιλίας το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης