Τελευταία Νέα
Απόψεις

The New York Times: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

The New York Times: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;
Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι διαθέτει τώρα ιδανική ευκαιρία προκειμένου να τιμωρήσει τη ρωσική επιθετικότητα

Τρεις μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν το αναπόφευκτο ερώτημα: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος; Τις τελευταίες ημέρες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κάλεσαν για νίκη στην Ουκρανία. Κάτω από την επιφάνεια, όμως, βαθιές διαφοροποιήσεις εμφανίζονται γύρω από την ερμηνεία της «νίκης».

Στην καρδιά των διαφωνιών αυτών βρίσκεται το ερώτημα εάν η 30χρονη προσπάθεια ενσωμάτωσης της Ρωσίας στη διεθνή κοινότητα πρέπει να σταματήσει. Τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποκαλούν τη Ρωσία «κράτος παρία», που πρέπει να αποκοπεί από την παγκόσμια οικονομία, άλλοι –κυρίως στην Ευρώπη– προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η απομόνωση και ταπείνωση του Πούτιν. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιείται ολοένα και πιο συχνά καθώς οι αμερικανικές φιλοδοξίες ενισχύονται. Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι διαθέτει τώρα ιδανική ευκαιρία προκειμένου να τιμωρήσει τη ρωσική επιθετικότητα, να εξασθενίσει τον Πούτιν και να στηρίξει το ΝΑΤΟ, στέλνοντας παράλληλα έμμεσο μήνυμα στο Πεκίνο για τους κινδύνους της εδαφικής προσάρτησης.

Οι διαφωνίες για τους στόχους του πολέμου ήρθαν στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα στο Φόρουμ του Νταβός, όταν ο 99χρονος Χένρι Κίσινγκερ είπε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να παραχωρήσει κάποια εδάφη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορούσε τον Κίσινγκερ για προσπάθεια κατευνασμού της Μόσχας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης