Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον S&P και 0,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον S&P και 0,9% για τον energy sector
229 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, αφού η Walmart μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη, οδηγώντας τις μετοχές λιανικής χαμηλότερα και αυξάνοντας την ανησυχία ότι οι καταναλωτικές δαπάνες μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρές για να κρατήσουν τις ΗΠΑ μακριά από την ύφεση.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 229 μονάδες, ή 0,72% στις 31,760 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,16% στις 3,920 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,92% στις 557,78 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,87% στις 11,562 μονάδες.

Η Walmart μείωσε τις τριμηνιαίες και ετήσιες εκτιμήσεις για τα κέρδη της λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού των τροφίμων. Ο λιανοπωλητής μεγάλων ποσοτήτων είπε ότι οι υψηλότερες τιμές ωθούν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις γενικές δαπάνες εμπορευμάτων, ιδιαίτερα σε είδη ένδυσης.

Η Walmart σημείωσε πτώση 8% την Τρίτη και παρέσυρε και άλλους λιανοπωλητές μαζί της. Οι Kohl's και Target σημείωσαν πτώση 7% και 5%, αντίστοιχα. Οι εταιρείες ένδυσης επλήγησαν σκληρά, με την Macy’s να υποχωρεί σχεδόν 6% και τις Nordstrom, Ross και TJX Companies κατά περίπου 4% η καθεμία. Το ETF SPDR S&P Retail έχασαν σχεδόν 4%.

«Το πιο σημαντικό πράγμα από την ανακοίνωση της Walmart είναι πώς ο πληθωρισμός αλλάζει αυτά που αγοράζουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings. «Τα τρόφιμα αποτελούν πλέον μεγαλύτερο μερίδιο των προϋπολογισμών των καταναλωτών αλλά οι συνολικές δαπάνες παραμένουν γενικά ανέπαφες».

Ο πληθωρισμός έχει επίσης αλλάξει το κόστος παραγωγής για εταιρείες όπως η General Motors. Οι μετοχές της υποχώρησαν 2,8% αφού η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, κατηγορώντας τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που ανάγκασαν το κλείσιμο των εργοστασίων και την οδήγησαν να αποστέλλει λιγότερα οχήματα από το αναμενόμενο.

Οι μετοχές της UPS υποχώρησαν 4,3% αφού ανέφερε πτώση στις διεθνείς επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Coca-Cola αυξήθηκαν 2,2% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες κερδών και εσόδων, επικαλούμενη την ανάκαμψη του όγκου πωλήσεων από την πανδημία και την υψηλότερη τιμή.

Οι μετοχές της McDonald's κέρδισαν 3% μετά τα μικτά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, στα οποία οι καθαρές πωλήσεις επλήγησαν εν μέρει από το κλείσιμο καταστημάτων στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά η διεθνής ανάπτυξη αλλού τροφοδότησε αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα.

Οι βιομηχανικές μετοχές ήταν επίσης κερδισμένες. Οι μετοχές της 3M σημείωσαν άνοδο 6% αφού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων και ανακοίνωσαν σχέδια να μετατρέψουν τις δραστηριότητές της στον τομέα της υγείας σε μια ξεχωριστή εισηγμένη εταιρεία. Η General Electric δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αναφέροντας την ανάκαμψη στον κλάδο των αερομεταφορών που ενίσχυσε τις δραστηριότητές της με κινητήρες τζετ. Οι μετοχές της κέρδισαν σχεδόν 7%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης