Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα τέλη του μήνα θα εγκαινιαστεί το τρίτο FSRU της Τουρκίας από την Botas

Στα τέλη του μήνα θα εγκαινιαστεί το τρίτο FSRU της Τουρκίας από την Botas

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου και LNG της Τουρκίας, Botas, αναμένει να εγκαινιάσει το νέο FSRU μέχρι τα τέλη του μήνα στον κόλπο, σύμφωνα με το lngprime

Σύμφωνα με διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη βδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Donmez είπε ότι το FSRU θα φτάσει «σύντομα» στην Τουρκία για να ξεκινήσει να εξυπηρετεί τις εγκαταστάσεις στη βορειοανατολική ακτή της Τουρκίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για τον τρίτο πλωτό τερματικό σταθμό της Τουρκίας και τον δεύτερο για την Botas, η οποία λειτουργεί μια ανάλογη υποδομή στο Dortyol. Ένα ακόμη υπάρχει στην περιοχή της Σμύρνης και το οποίο ανήκει στην εταιρεία Pardus Energy.Πέραν των συγκεκριμένων FSRU, η Botas διαθέτει και ένα χερσαίο τερματικό σταθμό στην Μαρμαρά Ερέγλισι, ενώ η εταιρεία Egegaz λειτουργεί τον τερματικό σταθμό Aliaga LNG στην περιοχή της Σμύρνης. 

Σημειώνεται ότι η Τουρκία αυξάνει την ικανότητα εισαγωγής LNG για να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια και να γίνει διεθνής κόμβος φυσικού αερίου. Η Botas υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη βουλγαρική Bulgargaz, επιτρέποντάς της πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG και στο τουρκικό δίκτυο. Η διάρκεια της συμφωνίας είναι 13 χρόνια και περιλαμβάνει μεταφορά φυσικού αερίου έως και 1,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, σύμφωνα με την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης