Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 1,6% για Nasdaq, 1,4% για S&P - Ανοδική διάσπαση δείχνει η Τεχνική Ανάλυση

Wall: Άνοδος 1,6% για Nasdaq, 1,4% για S&P - Ανοδική διάσπαση δείχνει η Τεχνική Ανάλυση

369 μονάδες κέρδισε ο Dow - Έσπασε το 4.071 ο S&P

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η σεζόν εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε. Αύριο Τετάρτη 1/2 θα έχουμε τις ανακονώσεις Powell και την κατεύθυνση της οικονομίας.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 369 μονάδων, ή 1,1% στις 34.086 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,47% στις 4.076 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,91% στις 690,76 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,67% στις 11.584 μονάδες.

Οι μετοχές της PulteGroup αυξήθηκαν περισσότερο από 8% αφού η εταιρεία κατασκευής κατοικιών ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Οι μετοχές της Exxon Mobil επίσης αυξήθηκαν περισσότερο από 1% μετά τα κέρδη που ανακοίνωσε.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα σχόλια σχετικά με την πορεία ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και φόβων για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, που αποτελεί σημαντικό μέτρο πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι αποζημιώσεις αυξήθηκαν κατά 1% το τέταρτο τρίμηνο.

Η τεχνική ανάλυση της Credit Suisse

dekthw.JPG

Η κίνηση του S&P πέρασε πάνω από την περιοχή των 4.071 μονάδων και η επόμενη ζώνη αντίστασης είναι αυτή που ορίζεται από τις 4091 - 4.101 μονάδες.
Η στήριξη είναι στις 4013 μονάδες και ο ΚΜΟ των 200 ημερών στις 3.956 σύμφωνα με την Credit Suisse.


Η προσοχή στρέφεται επίσης στην πιο πρόσφατη απόφαση για τα επιτόκια λόγω της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη. Οι traders αναμένουν αύξηση 25 μονάδων βάσης, αλλά θα παρακολουθούν τα σχόλια για ενδείξεις σχετικά με το πόσο περαιτέρω σκοπεύει να αυξήσει η Fed ή πότε σκοπεύει να μειώσει τα επιτόκια.

Οι μετοχές ξεκίνησαν θεαματικά το 2023. Ο S&P 500 και ο Dow ενισχύθηκαν περισσότερο από 5% και 2% τον Ιανουάριο και κατευθύνονται προς τον τρίτο θετικό μήνα τους. Ο Nasdaq έχει αυξηθεί περίπου 10% αυτόν τον μήνα.

Ένας σταθερός Ιανουάριος θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημάδι για την αγορά και ενδεχομένως να προμηνύει μια συνεχιζόμενη άνοδο τους επόμενους μήνες. Από τις πέντε περιπτώσεις στις οποίες ο S&P κέρδισε περισσότερο από 5% τον Ιανουάριο μετά από ένα αρνητικό έτος, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 30% για το έτος κατά μέσο όρο, ανέφερε ο Ryan Detrick της Carson Group σε ένα tweet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης