Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

111 μονάδες κέριδε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά συνεχίζει να ταλαντεύεται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την πολιτική της Federal Reserve και ανησυχιών για πιθανή ύφεση.


O Dow Jones ενισχύθηκε 111 μονάδες ή 0,34% στις 33.156 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 4.012 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,25% στις 645,28 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,72% στις 11.590 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες ξεκίνησαν τη μέρα με υψηλούς τόνους, καθώς η Nvidia αυξήθηκε με ισχυρά κέρδη αλλά υποχώρούν κατά περισσότερο από 2% για την εβδομάδα.Ο S&P 500 καταγράφει την πέμπτη συνεχόμενη απώλεια. Σε ετήσια βάση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 3,6% μετά από ράλι άνω του 6% τον Ιανουάριο.

Οι κινήσεις έγιναν μια ημέρα αφότου η Fed δημοσίευσε τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασής της, η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου, δείχνοντας ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν να πολεμούν τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός «παρέμεινε πολύ πάνω» από τον στόχο του 2% της Fed και η αγορά εργασίας «παρέμεινε πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές», σύμφωνα με τα πρακτικά.

«Πρόκειται για μια Fed που εξαρτάται από δεδομένα, η οποία εστιάζει λιγότερο σε μια πρόβλεψη και περισσότερο σε κάθε μεμονωμένο σημείο στοιχέιων», δήλωσε ο Brent Schutte, επικεφαλής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management.

Πρόσθεσε, «Εάν δεν έχουμε νέους εργαζομένους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, είναι πιθανό να βρεθούμε στο τέλος ενός οικονομικού κύκλου, επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να χαλαρώσουν στην αγορά εργασίας. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε μια ήπια προσγείωση είναι εάν περισσότεροι άνθρωποι έλκονται πίσω στην αγορά εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης