Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Γ. Γεραπετρίτης: Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου υπό όρους ασφάλειας ενδεχομένως έως το τέλος του μήνα

Γ. Γεραπετρίτης: Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου υπό όρους ασφάλειας ενδεχομένως έως το τέλος του μήνα
«Η οδύνη θα πρέπει να βρει κάθαρση» είπε ο νέος υπουργός Μεταφορών

Στα τρία επίπεδα ασφάλειας που υπήρχαν και δεν τηρήθηκαν, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Υπήρξαν πλημμέλειες στην ανθρώπινη διαχείριση είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως αν είχαμε ένα πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης στη χώρα το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. Ε

Εκτίμησε ότι ενδεχομένως έως το τέλος του μήνα και μόνο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις απόλυτης ασφάλειας θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία των σιδηροδρόμων. Παράλληλα είπε πως εντός του έτους θα παραδοθεί και το υπόλοιπο 30% της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση, δεσμεύτηκε για αναβάθμιση υποδομών, προσωπικού και με νέο οργανόγραμμα, καθώς και οικονομική στήριξη του οργανισμού. Σχετικά με την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου είπε ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει εκ νέου και θα γίνει μόνο υπό όρους απόλυτης ασφάλειας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχουν 2 σταθμάρχες σε όλους τους σταθμούς υποχρεωτικά, αλλά και μεγαλύτερος συντονισμός στο πλαίσιο των τεχνολογικών δυνατοτήτων που διαθέτουμε σήμερα.

«Η οδύνη θα πρέπει να βρει κάθαρση» είπε ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνέντευξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τους σιδηροδρόμους μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr






 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης