Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Mάζεψε την πτώση 0,7% ο S&P, - 5,4% ο Εnergy - Αδυναμία δείχνει η τεχνική ανάλυση

Wall : Mάζεψε την πτώση 0,7% ο S&P, - 5,4% ο Εnergy - Αδυναμία δείχνει η τεχνική ανάλυση

Στις 280 μονάδες η απώλεια του DOW

 

Σχετικά Άρθρα
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το μέλλον της Credit Suisse, μιας τράπεζας με μεγάλη διεθνή παρουσία.
Η mini financial κρίση που δείχνει να κλιμακώνεται, οδήγησε σε πτώση την JP Morgan -4,7% αλλά και την Chevron από τοις πρτρελαϊκές - 4,29%.

Παράλληλα το πετρέλαιο σημείωσε σημαντική πτώση, υποχωρώντας στα 68,25 δολ/βαρελι το crude και στα 74,44 δολ το brent.
H άνοδος των ομολόγων συνεχίστηκε με την απόδοση του διετούς αμερικανικού να υποχωρεί 7,8% στα 3,89% και του 10ετούς στο 3,45%.


Ο Dow Jones έκλεισε στις 280,83 μονάδες ή 0,87%, χαμηλότερα στις 31.874,57 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7% στις 3.891,97 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 5,42% στις 588,20 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο μόλις 0,05% στις 11.434 μονάδες με ηγέτιδα μεταξύ άλλων τη Netflix +3%.H Αdobe έβγαλε καλύτερα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο στα 3,8 δολ ανά μετοχή,έναντι 3,67 δολ/μετοχή (προσδοκίες).

Ο Dow κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε 725 μονάδες και ο S&P 500 έχασε για λίγο όλα τα κέρδη του 2023.

Οι δείκτες ανέκτησαν κάποιο έδαφος στις απογευματινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση μιας ελβετικής ρυθμιστικής αρχής ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα ενισχύσει την ρευστότητα στην Credit Suisse εάν χρειαστεί. Οι επενδυτές ανησυχούσαν νωρίτερα αφού η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν μπορούσε να παράσχει άλλη χρηματοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η τεχνική ανάλυση δείχνει χαμηλότερα τις διεθνείς αγορές


Γουολ1_3.png

Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι η εικόνα του MSCI παραπέμπει στην διάσπαση των ΚΜΟ των 200 ημερών και 200 εβδομάδων, που σημαίνει αλλαγή σε πτωτική τάση.


Η είδηση ήρθε αφότου η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε εντοπίσει «ορισμένες σημαντικές αδυναμίες στον εσωτερικό έλεγχο στις χρηματοοικονομικές αναφορές» για τα έτη 2021 και 2022. Οι μετοχές της Credit Suisse εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν περίπου 15%, στα χαμηλά συνεδρίας.

Τις τελευταίες ημέρες, η κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα επικεντρώθηκε γύρω από τις περιφερειακές τράπεζες καθώς η Silicon Valley Bank και η Signature Bank κατέρρευσαν, και οι δύο θύματα κακής διαχείρισης ενόψει των οκτώ αυξήσεων επιτοκίων από την Federal Reserve τους τελευταίους 12 μήνες. Η προσοχή στράφηκε στις μεγάλες τράπεζες την Τετάρτη.

«Βλέπουμε την τραπεζική αναταραχή που ξεκίνησε στη Silicon Valley, να εξαπλώνεται πραγματικά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Οι αγορές συνειδητοποιούν ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα, επειδή πολλά από τα μοντέλα κερδοφορίας τους βασίστηκαν, ως επί το πλείστον, σε μηδενικά επιτόκια».

Ενώ η Credit Suisse οδήγησε σε άνοδο του EuroBund κατά 2,26%, οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ υποχώρησαν. Η Citigroup υποχώρησε 5%, ενώ η Wells Fargo και η Goldman Sachs έχασαν η κάθε μία από 3%. Η Bank of America διολίσθησε 1%. The Financial Select Sector SPDR Fund (XLF) έχασε 3,6%, από άνοδο 2% την Τρίτη.

S&P: Αντίδραση στις 3.940 και πτώση στις 3.760 - 30 μονάδες

Γουολ2.png

Οι 3.730 μονάδες είναι για τον S&P o στόχος της τεχνικής ανάλυσης για την Credit Suisse μετά το ρημπάουντ που προβλέφθηκε μέχρι τις 3.920.
Εκεί βρίσκεται ο ΚΜΟ των 200 εβδομάδων.

Οι περιφερειακές τράπεζες, που ανέκαμψαν την Τρίτη για να τονώσουν το κλίμα για την ευρύτερη αγορά, έπεσαν ξανά στο κόκκινο.

Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) υποχώρησε 1,5%, μετά από απώλειες άνω του 10% στην First Republic Bank και την PacWest Bancorp

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες για να αφομοιωθούν», δήλωσε ο Dan Eye, επικεφαλής επενδύσεων στο Fort Pitt Capital Group. "Οι επενδυτές (προσπαθούν) να τοποθετηθούν γύρω από αυτό."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης