Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 1,65% για S&P στις 3.936 - Απώλειες 2,1% για τον Energy sector

Wall: Πτώση 1,65% για S&P στις 3.936 - Απώλειες 2,1% για τον Energy sector

 530 μονάδες έχασε ο Dow

 

Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς η Federal Reserve συνέχισε να αυξάνει τα επιτόκια, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζει ότι η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσε να επιβραδύνει την ήδη εύθραυστη οικονομία. Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών πρωταγωνίστησαν στη διολίσθηση.


Ο Dow Jones υποχώρησε 530 μονάδες ή 1,63% στις 32.030 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,65% στις 3.936 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,11% στις 604,56 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,6% στις 11.669 μονάδες.

Κάποια στιγμή, ο Dow ανέβηκε έως και 201,29 μονάδες πριν υποχωρήσει. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κέρδισαν 0,9% και 1,3%, αντίστοιχα, στα υψηλά της συνεδρίασης.

«Οι οικονομικές συνθήκες φαίνεται να έχουν σφίξει», σημείωσε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell. «Θα κοιτάξουμε να δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό και αν φαίνεται ότι θα διατηρηθεί. Και αν είναι, θα μπορούσε εύκολα να έχει σημαντικό μακροοικονομικό αποτέλεσμα και θα το συνυπολογίσουμε στις πολιτικές μας αποφάσεις», πρόσθεσε.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο. Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή χάραξης πολιτικής της Fed ανέφερε ότι «θα παρακολουθεί στενά τις εισερχόμενες πληροφορίες και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική». Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα αφαίρεσε τη φράση «συνεχείς αυξήσεις» από τη δήλωσή της.
Οι τελευταίες προβλέψεις της Fed απαιτούσαν μόνο μία ακόμη αύξηση φέτος. Όμως, ο πρόεδρος Jerome Powell είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο αγώνας για τον πληθωρισμό απέχει πολύ από το να τελειώσει.


Η τεχνική ανάλυση του S&P


Capture1_2.JPG

Σύμφωνα με την Credit Suisse o S&P αφού βρήκε τις αντιστάσεις γυρίζει διορθωτικά με βασική στήριξη στις 3.809 μονάδες


Η αύξηση των επιτοκίων της Fed έρχεται εν μέσω αβεβαιότητας για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Silicon Valley και η Signature Bank κατέρρευσαν, ενώ η UBS εξαγόρασε την ανταγωνιστική Credit Suisse - μια κίνηση στην οποία αναγκάστηκε από τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχέςνα προχωρήσει προκειμένου να στηρθιχθεί ο τραπεζικός κλάδος της χώρας.

«Η σημερινή απόφαση υποδηλώνει ότι η Fed πιστεύει ότι τα χειρότερα της τραπεζικής κρίσης είναι πίσω μας, σημειώνοντας στο δελτίο τύπου ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υγιές και ανθεκτικό», δήλωσε ο Sturtevant.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σημείωσε ότι οι ροές τραπεζικών καταθέσεων είχαν σταθεροποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, αφού η κεντρική τράπεζα και οι ρυθμιστικές αρχές κινήθηκαν προς το backstop των καταθετών.
«Πιστεύω ότι προς το παρόν, όμως... βλέπουμε την πιθανότητα πιστωτικής σύσφιξης. Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη μακροοικονομία» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης