Χρηματιστήριο & Αγορές

Κλυδωνίζεται και η Deutsche Bank – Sell off στα ομόλογα AT1, στα ύψη τα CDS, εκτάκτως επαναγοράζει δολαριακό ομόλογο

Κλυδωνίζεται και η Deutsche Bank – Sell off στα ομόλογα AT1, στα ύψη τα CDS, εκτάκτως επαναγοράζει δολαριακό ομόλογο
Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και έχουν πλέον χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα
Έντονες πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Deutsche Bank, με τα CDS της, τις συμβάσεις ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου να έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν.
Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και έχουν πλέον χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.
Τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης -μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων μιας εταιρείας έναντι της χρεοκοπίας της- εκτινάχθηκαν στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα.

Τα ομόλογα Additional Tier-1 σε δολάρια υποχώρησαν κατά 1 σεντ στα 74,716 σεντς ανά δολάριο, ανεβάζοντας την απόδοση στο 22,87%.
Η απόδοση αυτή είναι διπλάσια από ό,τι ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb.
Τα ομόλογα AT1 που εκδίδουν οι τράπεζες δέχονται πιέσεις από τότε που η Credit Suisse αναγκάστηκε να απομειώσει 17 δισ. δολάρια από τα ομόλογά της AT1 στο πλαίσιο της αναγκαστικής εξαγοράς από την UBS το Σαββατοκύριακο.

Η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse από την UBS, στον απόηχο της κατάρρευσης της αμερικανικής Silicon Valley Bank, προκάλεσε ανησυχία για τη μετάδοση της κρίσης μεταξύ των επενδυτών, η οποία επιδεινώθηκε από την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης