Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική ανεξαρτήτως των εκλογών

Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική ανεξαρτήτως των εκλογών
Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα περιορισμένο προβάδισμα του κόμματος του πρωθυπουργού (Νέα Δημοκρατία) έναντι του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ)
Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 21 Μαΐου και είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν σε δύο "γύρους", όπως επισημαίνει η Goldman Sachs. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για βελτίωση των προοπτικών της και, πιθανώς, αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P στις 21 Απριλίου, χάρη στην ανάπτυξη των ιδιωτικών πιστώσεων, τη συνεχή ανάκαμψη του σχηματισμού κεφαλαίων και της βελτίωσης του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ακόμη και εν μέσω αυξανόμενου κόστους χρέους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Goldman Sachs, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από εβδομάδες πολιτικής αναταραχής, μετά από ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα περιορισμένο προβάδισμα του κόμματος του πρωθυπουργού (Νέα Δημοκρατία) έναντι του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει πιο πιθανό έναν δεύτερο εκλογικό γύρο στις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης