Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Κογκρέσο επαναφέρει τους δασμούς σε υλικά ΑΠΕ από 4 κράτη της Ασίας

Το Κογκρέσο επαναφέρει τους δασμούς σε υλικά ΑΠΕ από 4 κράτη της Ασίας
Ο πρόεδρος Biden δεσμεύεται ότι θα ασκήσει βέτο, σύμφωνα με το Recharge

Απογοήτευση επέφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο για την επαναφορά ή μη των δασμών σε ηλιακά κύτταρα και πάνελ από χώρες της Ασίας και την Κίνα, όπως αναφέρει το Recharge.
Η Γερουσία ψήφισε την Τετάρτη 3/5 την επαναφορά των δασμών σε κινεζικά επώνυμα ηλιακά κύτταρα και πάνελ από τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας που διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν τους εμπορικούς νόμους των ΗΠΑ, ενώ δεν βοηθούν τους Αμερικανούς εργαζομένους,προκαλώντας απογοήτευση στα λόμπι καθαρής ενέργειας.
Ο πρόεδρος Joe Biden δεσμεύτηκε να ασκήσει βέτο στο μέτρο.

Το μέτρο, που ψηφίστηκε με 56 ψήφους κατά έναντι 41 υπέρ, είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή, και πλέον φέρνει αντιμέτωπους τον Αμερικανό πρόεδρο με την Γερουσία καθώς η κυβέρνηση, είχε σταματήσει προσωρινά τους δασμούς για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι η χώρα είχε επαρκή προμήθεια ηλιακών συλλεκτών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ οι ΗΠΑ επεκτείνουν την εγχώρια παραγωγική ικανότητα για να βοηθήσουν στην κάλυψη της προβλεπόμενης έκρηξης της ζήτησης αργότερα εντός της δεκαετίας.

Η κυβέρνηση Biden βλέπει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητές της, αλλά το μέτρο, το οποίο υποστήριξαν αρκετοί βασικοί Δημοκρατικοί, ήταν μια αξιοσημείωτη επίπληξη των ενεργειών της κυβέρνησής του.
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως θα ασκήσει βέτο στο μέτρο και ότι θα χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων των βουλευτών και στα δύο σώματα για να τον παρακάμψει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης