Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής
Η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη χάσει την εξουσία, αν δεν ήταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει. Οι δείκτες είναι αμείλικτοι. Αυξήθηκαν οι ανισότητες, διογκώθηκε το δημόσιο χρέος πάνω από 45 δισ. ευρώ και το κοινωνικό κράτος αποδυναμώθηκε. Η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη χάσει την εξουσία, αν δεν ήταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του», δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, δηλώνει ότι το κόμμα του «είναι εδώ για να δώσει διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της πατρίδας μας και να απαντήσει αξιόπιστα μακριά από ελιτισμούς και λαϊκισμούς στις αγωνίες του». Για τίς μετεκλογικές εξελίξεις και την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «το μερίδιο ευθύνης κάθε κόμματος είναι ανάλογο του ποσοστού του», και τονίζει ότι «είμαστε οι μόνοι που σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, γιατί ούτε προεξοφλούμε δεύτερες κάλπες για αυτοδυναμία, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε αλλάζουμε τις θέσεις μας σαν τα πουκάμισα όπως ο κ. Τσίπρας που μέσα σε μια εβδομάδα μας μίλησε για κυβέρνηση «νικητών», «ηττημένων» ακόμα και για κυβέρνηση «ανοχής».

Τα παράδοξα

Επισημαίνει π κ. Ανδρουλάκης  το παράδοξο, όπως αναφέρει, πως όταν δηλώνει ότι σε περίπτωση ισχυρής εντολής από τους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για κυβέρνηση συνεργασίας με βάση συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής, τότε δέχεται επιθέσεις ότι προσπαθεί, αλαζονικά δήθεν, να επιβάλει πρωθυπουργό της αρεσκείας του. Κι από την άλλη, όταν δηλώνει ότι με μικρό ποσοστό θα παραμείνει στην αντιπολίτευση -γιατί σε αυτή την περίπτωση, ο λαός αυτό το μήνυμα στέλνει- τότε εξαπολύεται η κατηγορία ότι «θα αφήσουμε τον τόπο ακυβέρνητο».

Υπογραμμίζει ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πώς «ό,τι λέω προεκλογικά, θα ισχύει και μετεκλογικά», επιμένοντας στη θέση να μην στηρίξει για πρωθυπουργό ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα. «Ξεχνάτε ότι και οι δυο δεν είναι ουδέτερα πρόσωπα. Δεν δίνουμε, λοιπόν, συγχωροχάρτι σε κανένα από τα δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί τα πρόσωπα συμβολίζουν τις πολιτικές. Και εμείς επιδιώκουμε -με βάση τις προϋποθέσεις που θέτουμε- την αλλαγή προτύπου διακυβέρνησης της χώρας, με σεβασμό στο κράτος δικαίου και μια οικονομική πολιτική που οδηγεί στην πραγματική σύγκλιση του επιπέδου ζωής του ελληνικού λαού με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτές είναι οι αρχές μας και η πεμπτουσία της πολιτικής μας αυτονομίας, που είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχω πλήρη επίγνωση του ιστορικού μας ρόλου. Γι’ αυτό ξεκαθαρίζω ότι η εθνική συνεννόηση που επιδιώκουμε δεν θα γίνει με εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες του Κινήματος μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Επίσης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προσέβαλε τους θεσμούς και το κράτος δικαίου και ότι το επιτελικό του κράτος απέτυχε και αποδείχτηκε μια από τα ίδια: Ρουσφέτι, πελατειακές λογικές και εκτεταμένη διαφθορά. Παράλληλα επικρίνει τον κ. Τσίπρα πως ευαγγελίζεται “δικαιοσύνη για όλους” αλλά εξαιρεί τον στενότερο συνεργάτη του, τον Νίκο Παππά, που καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει πως ισχύει απολύτως η θέση του ότι είναι όρος για τη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για «το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών, γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρέπει ο λαός να μάθει την αλήθεια γι’ αυτό και ζητάμε αφενός εξεταστική επιτροπή χωρίς την καταχρηστική επίκληση του απορρήτου και αφετέρου κατάργηση του νόμου της συγκάλυψης της ΝΔ».

Καλεί τους νέους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους ενώ απευθύνεται και στους κεντρώους ψηφοφόρους που ψήφισαν τον Κ. Μητσοτάκη, το 2019, λέγοντας: «Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους και ακολούθησε μία τελείως διαφορετική πολιτική από αυτή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ένα επιτελικό παρακράτος», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

Οι παρακολουθήσεις

«Από το κράτος των κολλητών περάσαμε στο κράτος του ανιψιού, όπου η ΕΥΠ που βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε εμένα, τον αρχηγό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, δημοσιογράφους, υπουργούς του, ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας την ασφάλεια της χώρας σε κίνδυνο. Επιτέθηκε σκαιότατα στις ανεξάρτητες αρχές, που επιτελούσαν τον θεσμικό τους ρόλο. Έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ σε μετακλητούς υπαλλήλους και οι διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών και νοσοκομείων καλύφθηκαν με κομματικά κριτήρια από αποτυχημένους πολιτευτές και “γαλάζια” παιδιά, όπως συνέβη με τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.

Τα φαινόμενα διαφθοράς επεκτάθηκαν, με δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος να δίνονται μέσω απευθείας αναθέσεων, ακόμα και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , όπως στην περίπτωση των κ.κ. Πάτση και Χειμάρα», είπε.

ΠΑΣΟΚ σημαίνει σταθερότητα

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες την σταθερότητα που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τέλος επαναλαμβάνει ότι βασική δέσμευση του κόμματός του προς τους πολίτες είναι ότι το ζήτημα της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους είναι πάνω από όλα. Η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με το 8-10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η μείωση του κόστους ζωής άμεσα, με φορολογική δικαιοσύνη και προστασία της μισθωτής εργασίας, ένα αποτελεσματικό κράτος και η θωράκιση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου με αξιοκρατία και διαφάνεια παντού στο Δημόσιο, ισχυρή Παιδεία και η διασφάλιση για μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών ρύπων που θα γίνει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο, είναι άξονες του θέσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης