Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq και 0,06% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq και 0,06% για τον S&P
55 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο.

 

Ο Dow Jones υποχώρησε 55 μονάδες ή 0,17% στις 33.618 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,05% στις 4.138 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,07% στις 617,61 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,18% στις 12.256 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Οι μετοχές υποχωρούν από μια ευμετάβλητη εβδομάδα που είδε τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν τις χειρότερες εβδομαδιαίες τάσεις τους από τον Μάρτιο. Οι απώλειες προέκυψαν παρά το ράλι στα τέλη της εβδομάδας που είδε τις ασταθείς μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να εκτινάσσονται από τα χαμηλά τους.

«Εκ πρώτης όψεως, οι αγορές φαίνεται να υιοθετούν μια πιο χλιαρή προσέγγιση, καθώς εξετάζουν τους αναδυόμενους κινδύνους και προετοιμάζονται για περισσότερα στοιχεία αργότερα αυτή την εβδομάδα», σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Οι μετοχές της PacWest σημείωσαν άνοδο 28%, αφού η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μεγάλες τράπεζες Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan Chase και Morgan Stanley.
Οι μετοχές της Disney αυξήθηκαν περισσότερο από 2,3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης. Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα την Τετάρτη.

Οι επενδυτές συζητούν εάν η τραπεζική κρίση έχει επιτέλους υποχωρήσει, σύμφωνα με τον Edward Moya, ανώτερο αναλυτή αγοράς της Oanda.

«Φαίνεται ότι η Wall Street θα προσπαθήσει να ανακαλύψει εάν το άγχος των τραπεζών πλησιάζει στο τέλος», δήλωσε ο Moya. «Αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι τόσο πολυάσχολη όσο την προηγούμενη, αλλά θα είναι ακόμα σημαντική».

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Berkshire Hathaway Κατηγορίας Α αυξήθηκαν περισσότερο από 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του ομίλου Warren Buffett. Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων παρουσίασε αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 12% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η ρευστότητα του ξεπέρασε τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Buffet συζήτησε προσωπικά θέματα όπως η τελευταία τραπεζική κρίση που συγκλόνισε τη Wall Street, στην ετήσια συνάντηση της Berkshire Hathaway στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης