ElvalHalcor: Στην Platinum βαθμίδα της πρώτης ελληνικής λίστας εταιριών ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG

tags :
ElvalHalcor: Στην Platinum βαθμίδα της πρώτης ελληνικής λίστας εταιριών ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG
Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες (E-S-G),

Η ElvalHalcor διακρίθηκε στην ανώτερη βαθμίδα (Platinum) μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιριών στην Ελλάδα, ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG, σύμφωνα με την έρευνα "ESG Transparency Index" που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Forbes.

Η έρευνα αποτύπωσε το επίπεδο διαφάνειας των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) βάσει συγκεκριμένων πηγών δημόσιων αναφορών και κριτηρίων γνωστοποίησης πληροφορίας που δημοσιεύουν, ως προς διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας και στοιχεία κύκλου εργασιών µε έτος αναφοράς το 2021.

Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες (E-S-G), λαμβάνοντας υπόψη δείκτες ESG κορυφαίων διεθνών και εθνικών προτύπων µη χρηματοοικονομικής αναφοράς (GRI, SASB, ΑΤΗΕΧ ESG Guide, ESRS, TCFD).

Η ένταξη της ElvalHalcor στην ανώτερη βαθμίδα μεταξύ των ηγετικών επιχειρήσεων της Ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει την δέσμευση της στις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και τη προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας που εφαρμόζει σύμφωνα με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές.

H ElvalHalcor αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο επεξεργασίας μετάλλων, ακολουθώντας αναπτυξιακή πορεία βασισμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση ενέργειας και την κυκλική οικονομία, η Εταιρία αξιοποιεί τις μοναδικές ιδιότητες του αλουμινίου και του χαλκού για να παράγει βιώσιμα προϊόντα και λύσεις σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές τις βιώσιμης ανάπτυξης.

Με έμφαση στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, η ElvalHalcor μεταξύ άλλων, εκδίδει (από το 2008) σε ετήσια βάση Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με τις οδηγίες του διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative, καθώς και συμμετέχει στον Οδηγό Δημοσιοποίησης Μη Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (ATHEX ESG Reporting Guide) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης