Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον Nasdaq και 0,02% για τον S&P 500

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον Nasdaq και 0,02% για τον S&P 500

140 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η αγορά περίμενε μια κρίσιμη συνεδρίαση για το ανώτατο όριο του χρέους και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια χρεοκοπία.


Ο Dow Jones έχασε 140 μονάδες ή 0,42% στις 33.286 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,02% στις 4.192 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,39% στις 606,94 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% στις 12.720 μονάδες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα gia na θα συνεχίσoyn τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους, με μόλις 10 ημέρες να απομένουν πριν από την νωρίτερη ημερομηνία που η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ρεαλιστικά να χρεοκοπήσουν.

Οι βετεράνοι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών επανέλαβαν τις συνομιλίες τη Δευτέρα το πρωί στο Καπιτώλιο, αλλά οι υποχρεωτικές περικοπές των κυβερνητικών δαπανών παραμένουν σημαντικό εμπόδιο. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν να περιορίσουν τις δαπάνες στα βασικά επίπεδα του 2022, αλλά ο Μπάιντεν είπε ότι οποιεσδήποτε συνολικές περικοπές χωρίς πρόσθετες αυξήσεις φόρων είναι εκτός συζήτησης.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το τι συμβαίνει με τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους, αλλά από την άλλη πλευρά, η οικονομία εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι πραγματικά ισχυρή», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Οι κύριοι δείκτες κατέγραψαν μια θετική εβδομάδα. Με επικεφαλής τις μετοχές τεχνολογίας, οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα παρά την αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον και τον σταθερό πληθωρισμό, με τον S&P 500 να κυμαίνεται λίγο κάτω από το επίπεδο των 4.200.

Ενώ το εμπόριο τεχνολογίας μπορεί να πρέπει να συνεχιστεί περαιτέρω, ορισμένοι στη Wall Street λένε ότι απαιτείται μεγαλύτερο εύρος αγοράς για να συνεχιστεί ένα ράλι πιο μακροπρόθεσμα.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed την Τετάρτη από τη συνεδρίαση του Μαΐου θα μπορούσε να ρίξει φως στο πώς σκέφτονται οι κεντρικοί τραπεζίτες την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης