Τελευταία Νέα

Αλουμίνιο: Πως η γερμανική Speira χρησιμοποιεί την αποθήκευση για την μείωση του κόστους

Αλουμίνιο: Πως η γερμανική Speira χρησιμοποιεί την αποθήκευση για την μείωση του κόστους
Οι 272 μονάδες μπαταριών της μονάδας ρυθμίζουν τα φορτία στην κορύφωση από το εργοστάσιο της Speira στο Αμβούργο εδώ και ενάμιση χρόνο χωρίς καμία διακοπή, όπως μεταφέρει το PV Europe
Η Energy to Market, η EDF Renewables και το εργοστάσιο αλουμινίου Speira έκαναν μια ανακσόπηση για τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας μέσω αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ελασματουργείο του Αμβούργου και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα με τον PV Europe.

Το ελασματουργείο αλουμινίου Speira όχι μόνο παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία μπαταριών, αλλά λειτουργεί επίσης τη δική του εγκατάσταση αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας από τον Νοέμβριο του 2021, έχοντας μειώσει έκτοτε το κόστος για την παραγωγή του εργοστασίου του στο Αμβούργο κερδίζοντας χρήματα από την ενέργεια.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι 272 μονάδες μπαταριών της μονάδας ρυθμίζουν τα φορτία στην κορύφωση από το εργοστάσιο της Speira στο Αμβούργο εδώ και ενάμιση χρόνο χωρίς καμία διακοπή.

Σταθεροποίηση του πλέγματος

Η μονάδα αποθήκευσης έχει ισχύ 1,6 μεγαβάτ, την οποία μπορεί να παρέχει για μία ώρα.
Αυτό είναι αρκετό για να υποστηρίξει επιπλέον τον διαχειριστή του δικτύου στη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μέσω έξυπνης διαχείρισης φορτίου, χωρίς να επηρεάζονται οι παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας. Αυτό συμβαίνει επειδή η μπαταρία επιτρέπει στην Speira να επωφεληθεί από την άτυπη χρήση του δικτύου.

Εξοικονόμηση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας

Τέλος, η Speira μπορεί να φορτώσει ηλεκτρική ενέργεια στη μονάδα αποθήκευσης όταν είναι άφθονη στο δίκτυο και επομένως φθηνή - για παράδειγμα, όταν οι αιολικοί και ηλιακοί σταθμοί στην περιοχή παράγουν πολύ ηλεκτρική ενέργεια.
Στη συνέχεια, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτήν την προσωρινά αποθηκευμένη ενέργεια για να καλύψει τα φορτία αιχμής της.

Ελαχιστοποίηση χρήσης

Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιεί την απαραίτητη ισχύ μέσω σύνδεσης στο δίκτυο, γεγονός που εξοικονομεί πολλά χρήματα.
Επιπλέον, το Energy to Market (E2M) διαθέτει ευελιξία στις αγορές ενέργειας εξισορρόπησης για τη Speira όταν η μονάδα αποθήκευσης δεν χρειάζεται για την κάλυψη του φορτίου αιχμής.
Η εταιρεία με έδρα τη Λειψία είναι σε θέση να παρέχει και να διασφαλίζει τεχνική και ρυθμιστική πρόσβαση στην αγορά ενέργειας εξισορρόπησης - σε αυτήν την περίπτωση στην πρωτογενή ισχύ εξισορρόπησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης