Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, άνοδος 1,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, άνοδος 1,7% για τον energy sector
11 μονάδες έχασεο ο Dow

Πτώση στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές εταιρειών τεχνολογίας που είχαν καλύτερη απόδοση φέτος καθώς ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του Ιουνίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 11 μονάδες, ή 0,03% στις 33.716μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,44% στις 4.329μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,73% στις 605,46 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε πτώση 1,16% στις 13.335 μονάδες.

Η υποχώρηση στους τεχνολογικούς γίγαντες συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση του Nasdaq το μεσημέρι. NvidiaAlphabet και η Meta Platforms διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα, ενώ η Tesla έχασε περίπου 5% καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επικαλούμενη αντίθετους ανέμους στις τιμές.

«Η αγορά βρίσκεται σε λειτουργία πέψης», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments. «Είχαμε μια πολύ μεγάλη πορεία φέτος, με επικεφαλής κυρίως τις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και τον Nasdaq 100».

Μια απόσυρση φαίνεται «απόλυτα φυσιολογική και υγιής» μετά από ένα σημαντικό ράλι, εφόσον οι μετοχές απέχουν από τις πωλήσεις που παρατηρήθηκαν πέρυσι, είπε ο Sarhan.

Οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν φέτος μετά από ένα δύσκολο 2022, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης και ελπίζουν για ένα τέλος στην εκστρατεία της Federal Reserve. Η εναλλαγή σε δημοφιλή ονόματα ανάπτυξης ανέβασε τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη κατά 27,9%, φέρνοντάς τον σε ρυθμό για το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983.

Άλλα τμήματα της αγοράς εξακολουθούν να είναι σε καλό δρόμο για ένα καλό πρώτο εξάμηνο, ακόμη και μετά το ράλι της αγοράς που σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα, και οι σημαντικοί δείκτες έκοψαν σερί νικών πολλών εβδομάδων. Ο S&P κέρδισε 13%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο περίπου 2%.

Οι traders παρακολουθούν επίσης την Ευρώπη, αφού η Ρωσία αντιμετυώπισε μια σύντομη εξέγερση από μια ιδιωτική στρατιωτική ομάδα το Σαββατοκύριακο. Η αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση εκεί θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης