Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Έκθεση ΙΕΑ: Αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου - φυσικού αερίου

Έκθεση ΙΕΑ: Αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου - φυσικού αερίου
Εξετάζονται μεταξύ άλλων οι πόροι που απαιτούνται για να επιτευχθεί απότομη μείωση των εκπομπών μεθανίου πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2030

Ο εκτελεστικός διευθυντής Fatih Birol πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσει τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια σειρά ενεργειακών και κλιματικών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο, ο Δρ. Birol πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με αρκετούς υπουργούς και άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν πώς να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια επιταχύνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν την ευθύνη να αναλάβουν ισχυρότερες δεσμεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν είναι να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου που προκαλούν θέρμανση του πλανήτη από τις δραστηριότητές τους.

Η νέα έκθεση του ΙΕΑ εξετάζει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να επιτευχθεί απότομη μείωση των εκπομπών μεθανίου πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2030. Αυτό είναι το έτος κατά το οποίο οι εκπομπές μεθανίου που σχετίζονται με την ενέργεια πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 75%, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών παγκοσμίως έως το 2050.

Ορισμένες χώρες και εταιρείες έχουν ήδη αποδείξει ότι η επίτευξη σχεδόν μηδενικών εκπομπών από τις εργασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτή. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πρωτοβουλιών, πολιτικών και κανονισμών που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών παγκοσμίως και πολλές μειώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εξοικονομώντας χρήματα. Ωστόσο, η συνολική πρόοδος ήταν πολύ αργή, παρά τα κέρδη ρεκόρ που πραγματοποίησε η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2022.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, απαιτούνται δαπάνες λίγο πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίτευξη του στόχου του 2030 για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από τις εργασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό είναι λιγότερο από το 2% του καθαρού εισοδήματος που συγκέντρωσε ο κλάδος πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης