Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P στις 4.582 - Πάνω από τα 80 δολ. το crude - Τεχνική ανάλυση

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P στις 4.582  - Πάνω από τα 80 δολ. το crude - Τεχνική ανάλυση

176 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή με τον Dow και τον S&P 500 να καταγράφουν την τρίτη εβδομάδα κερδών τους, καθώς το μέτρο του πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Το Brent ενισχύθηκε 0,6% στα 84,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 0,4% στα 80,43 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow κέρδισε 176 μονάδες ή 0,5% στις 35.459 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,99% στις 4.582 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,10% στις 655,92 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,9% στις 14.316 μονάδες .

Και οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη με τον Dow να αυξάνεται κατά 0,7%. Την Πέμπτη, ο Dow τερμάτισε ένα σερί κερδών 13 ημερών, μια διάρκεια που δεν έχει καταγραφεί από το 1987. Ο S&P σημείωσε άνοδο 1%, και ο τεχνολογικός δείκτης είχε κέρδη 2%.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές επιδοκίμασαν τα στοιχεία που δείχνουν πτώση του πληθωρισμού και ισχυρότερες από τις αναμενόμενες αναφορές κερδών που υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποφύγουν την ύφεση.

S&P: Προς την αντίσταση του 4,637 - Τεχνική ανάλυση της Credit Suisse



γουλ.JPG


Καταναλωτικές δαπάνες

Την Παρασκευή τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών συνέχισαν να δείχνουν χαλάρωση του πληθωρισμού. Ο δείκτης έδειξε ότι το PCE σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση, σε συμφωνία με την αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το Core PCE αυξήθηκε 4,1% σε σχέση με την περσινή περίοδο, χαμηλότερα από το αναμενόμενο 4,2%.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση. Η Fed στοχεύει σε πληθωρισμό στο 2% ετησίως.

«Στον απόηχο του ισχυρότερου από το αναμενόμενο ΑΕΠ και μιας καλύτερης από το αναμενόμενο σεζόν αποτελεσμάτων, αυτό θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης για να στείλει την αγορά σε νέα υψηλά», έγραψε η Gina Bolvin, πρόεδρος του Bolvin Wealth Management Group.

Η σεζόν συνεχίστηκε με τις μετοχές της Procter & Gamble των μελών του Dow να κερδίζουν σχεδόν 3%. Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Η Intelσημείωσε άλμα 6,6% καθώς οι επενδυτές επικρότησαν την επιστροφή στην κερδοφορία, ενώ η Roku κέρδισε 29% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Ford Motor υποχώρησε 3,7% παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και αύξησε τις προβλέψεις. Η εταιρεία είπε ότι η υιοθέτηση του ηλεκτρικού οχήματος χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω του υψηλότερου κόστους.

Το Crude έσπασε το ΚΜΟ των 200 ημερών

Γουολ2_1.JPG


Το Crude έσπασε το ΚΜΟ των 200 ημερών στα 78,73 δολ. ανά βαρέλι και δείχνει ότι έχει περιθώρια για την περιοχή 86,49/89,37 δολ. ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης