Περιβάλλον

ESG: Η Morgan Stanley φτάνει το 70% του στόχου χρηματοδότησης ύψους 1 τρισ. δολ.

ESG: Η Morgan Stanley φτάνει το 70% του στόχου χρηματοδότησης ύψους 1 τρισ. δολ.

Η Morgan Stanley έχει διαθέσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης, με περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να κατευθύνονται σε πράσινες δραστηριότητες

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πάνω από τα δύο τρίτα του δρόμου για την επίτευξη του στόχου της να χρηματοδοτήσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια επενδύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και βιωσιμότητας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η εταιρεία της Wall Street δήλωσε σε έκθεση ESG αυτή την εβδομάδα ότι έχει διαθέσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης, με περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να κατευθύνονται σε πράσινες δραστηριότητες. Η τράπεζα είπε ότι πολλοί όμιλοι συνέβαλαν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των τιτλοποιημένων προϊόντων, εμπορευμάτων και τμημάτων διαχείρισης περιουσίας. Τα κεφάλαια πήγαν σε τομείς όπως η καθαρή ενέργεια, η απομάκρυνση του άνθρακα και η κοινωνική στέγαση.

Δεσμεύσεις

Οι δεσμεύσεις για διοχέτευση τεράστιων ποσών χρημάτων σε καθαρή ενέργεια και βιώσιμες δραστηριότητες θεωρούνται από πολλές από τις μεγάλες τράπεζες ως φυσικό συνοδευτικό των δεσμεύσεών τους για μείωση των εκπομπών. Ωστόσο, ενώ τα ποσά είναι σημαντικά, οι επικριτές λένε ότι δεν επαρκούν για να απογαλακτίσουν τον κόσμο από τα ορυκτά καύσιμα και να αντιμετωπίσουν άλλους στόχους βιωσιμότητας.

Νωρίτερα φέτος, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ήταν πάνω από τα μισά του δρόμουπρος την επίτευξη του στόχου της να διαθέσει 750 δισεκατομμύρια δολάρια για βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030.

Εν τω μεταξύ, η Citigroup ανακοίνωσε ότι πέτυχε σχεδόν 350 δισεκατομμύρια δολάρια από τον στόχο της να διαθέσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για βιώσιμη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης