Ναυτιλία

Το μεγαλύτερο LNG carrier στον κόσμο - Συμμόρφωση στις απαιτήσεις του ΙΜΟ

Το μεγαλύτερο LNG carrier στον κόσμο - Συμμόρφωση στις απαιτήσεις του ΙΜΟ
Οι υπερσύγχρονες δεξαμενές LNG του πλοίου θα είναι εξοπλισμένες με ένα βελτιωμένο σύστημα συγκράτησης φορτίου

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έκθεσης Gastech 2023, ο νηογνώμονας ABS ανακοίνωσε την έκδοση Έγκρισης επί της Αρχής (AiP) στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua (HZ) σχετικά με τον σχεδιασμό ενός υπερσύγχρονου πλοίου μεταφοράς LNG, το οποίο, διαθέτοντας χωρητικότητα φορτίου 271.000 κ.μ., θα αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο της κατηγορίας του στον κόσμο.

Ο σχεδιασμός του πλοίου περιλαμβάνει τη χρήση ενός συστήματος πρόωσης διπλού καυσίμου καθώς και ενός συστήματος αερολίπανσης για την επίτευξη βιωσιμότερων επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός ενός ενεργειακά αποδοτικότερου σχεδιασμού γάστρας με τη χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα αναμένεται να μειώσει σημαντικά το συνολικό ανθρακικό αποτύπωμα του πλοίου. Παράλληλα, η εγκατάσταση ενός συστήματος επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) θα περιορίσει τις παραγόμενες εκπομπές οξειδίων του αζώτου, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμόρφωση του πλοίου με τις απαιτήσεις του κανονισμού IMO Tier III όταν ο κινητήρας του θα βρίσκεται σε λειτουργία ντίζελ.

Οι υπερσύγχρονες δεξαμενές LNG του πλοίου θα είναι εξοπλισμένες με ένα βελτιωμένο σύστημα συγκράτησης φορτίου καθώς και με ένα σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων του φορτίου, ενώ το πλοίο θα διαθέτει επίσης σύστημα παρακολούθησης των τάσεων που αναπτύσσονται στο κύτος του αλλά και σύστημα πρόληψης συγκρούσεων, τεχνολογίες που δεν συναντώνται συχνά σε πλοία μεταφοράς LNG. Στόχος της προσθήκης των παραπάνω τεχνολογιών είναι η βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας και της αξιοπιστίας του πλοίου.

Έχοντας εξασφαλίσει την Έγκριση επί της Αρχής από τον ABS, η ανάπτυξη του 344 μ. πλοίου προχωρά πλέον στο επόμενο στάδιο σχεδιασμού και πραγματοποίησης αναλύσεων, προτού παρουσιαστεί σε πιθανούς αγοραστές.

Πηγή:naftikachronika.gr

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης