Ναυτιλία

Παραγγελίες LNG carriers-ρεκόρ για τα κινεζικά ναυπηγεία

Παραγγελίες LNG carriers-ρεκόρ για τα κινεζικά ναυπηγεία
Τα κινεζικά ναυπηγεία δεν αποτελούσαν επιλογή για τη ναυπήγηση LNG carriers, λόγω μεγαλύτερων τεχνολογικών και τεχνικών απαιτήσεων σε σχέση με την κατασκευή άλλων πλοίων

Tα κινεζικά ναυπηγεία έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τον μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών LNG carriers, με αποτέλεσμα να καθίστανται μια ρεαλιστική εναλλακτική έναντι των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων για τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η S&P Global Platts.

Μέχρι πρότινος, τα κινεζικά ναυπηγεία δεν αποτελούσαν επιλογή για τη ναυπήγηση LNG carriers, λόγω μεγαλύτερων τεχνολογικών και τεχνικών απαιτήσεων σε σχέση με την κατασκευή άλλων πλοίων.

Η άνοδος της ναυλαγοράς των LNG carriers τα τελευταία χρόνια έχει πυροδοτήσει μια έκρηξη παραγγελιών, η οποία έχει οδηγήσει τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας να μη διαθέτουν άλλα slots. Στο πλαίσιο αυτό, τα ναυπηγεία της Κίνας αυξάνουν το μερίδιό τους, με τον μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών να έχει εξασφαλίσει η China State Shipbuilding Corp. (CSSC). Συγκεκριμένα, το orderbook της απαρτίζεται από 60 πλοία, με ορίζοντα παράδοσης έως και το 2028, σύμφωνα με την S&P Global Platts.

Δημοσίευμα του Xinhua ανέφερε τον Αύγουστο ότι τα ναυπηγεία της χώρας το α’ εξάμηνο είχαν εξασφαλίσει παραγγελίες για την κατασκευή 14 LNG carriers, αριθμός που μεταφράζεται σε 35% των παγκόσμιων παραγγελιών LNG carriers. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα τέλη του περασμένου χρόνου, οι Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding και China Merchants Heavy Industry, μπήκαν στον χάρτη των LNG carriers, καθώς έλαβαν τις πρώτες παραγγελίες, δείγμα της αλλαγής στο status quo της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Πηγή:naftikachronika.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης