Ενέργεια

ΙΕΑ:Υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων το β΄τρίμηνο του 2023

tags :
ΙΕΑ:Υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων το β΄τρίμηνο του 2023

Η μέση τιμή της βενζίνης σημειωσε πτώση

Μετά από ισχυρές αυξήσεις στις αρχές του 2022, οι τιμές των καυσίμων μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ το 2023 με μια ελαφρά άνοδο το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΑ.

Η μέση τιμή της βενζίνης μεσαίας κατηγορίας του ΟΟΣΑ αυξήθηκε από 1,20 USD/l το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 1,24 USD/ l το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αν και αυτό το επίπεδο είναι 7,7% χαμηλότερο από το 2022.
Οι τιμές τελικής χρήσης για τα καύσιμα μεταφορών διαφέρουν μεταξύ των χωρών, ανάλογα με το μερίδιο των φόρων και των κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των καταναλωτών από τις διακυμάνσεις των τιμών, σύμφωνα με την ΙΕΑ.


Capture_5.JPG


Οι τιμές τελικής χρήσης καλύπτουν τα κύρια προϊόντα πετρελαίου, φυσικό αέριο, άνθρακα και ηλεκτρική ενέργεια για τους ακόλουθους τομείς: Οικιακά, Βιομηχανία και Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Περιλαμβάνει επίσης πλήρεις σημειώσεις σχετικά με τις πηγές και τις μεθόδους και μια περιγραφή των μηχανισμών τιμών σε κάθε χώρα. Τα δεδομένα ενημερώνονται τους μήνες Δεκέμβριο, Μάρτιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης