Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,7% για τον Nasdaq

65 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι traders περίμεναν την δημοσίευση των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ. Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν από τα υψηλά 16 ετών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 65 μονάδες ή περίπου 0,19% στις 33.804 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,43% στις 4.376 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,35% στις 670,72 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,71% στις 13.659 μονάδες.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν αύξηση 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,6% σε ετήσια βάση. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα καθώς αναζητούν ενδείξεις για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Οι αριθμοί θα έρθουν μια μέρα αφότου οι traders εξέτασαν τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,5% τον Σεπτέμβριο, βγαίνοντας υψηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για άνοδο 0,3%. Ο αριθμός εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει επιβράδυνση από την αύξηση των τιμών παραγωγού κατά 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed ανέφερε στη συνεδρίασή τους τον Σεπτέμβριο ότι θα ήταν πιθανή μια ακόμη αύξηση, σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου υποχώρησε περισσότερο από 6 μονάδες βάσης την Τετάρτη, αλλά έφτασε σε υψηλό 16 ετών νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δείξει ότι οι υψηλότερες αποδόσεις θα μπορούσαν να αναιρέσουν την ανάγκη για μελλοντικές αυξήσεις.

«Η αγορά είναι πραγματικά μπερδεμένη αυτή τη στιγμή, αλλά νομίζω ότι η συνολική τάση των PPI, CPI και τα σημερινά λεπτά της Fed θα ωθήσουν την απόδοση του 10ετούς Treasury υψηλότερα τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Derek Schug, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στο Kestra Investment Management.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Exxon Mobil συμφώνησε να αγοράσει την Pioneer Natural Resources σε μια συναλλαγή αξίας 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη συγχώνευση που ανακοινώθηκε στη Wall Street φέτος. Οι μετοχές της Pioneer σημείωσαν άνοδο 1,3%, ενώ η Exxon υποχώρησε κατά περίπου 4%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον συνεχιζόμενο πόλεμο που εκτυλίσσεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς μετά την επίθεση της μαχητικής ομάδας σε Ισραηλινούς αμάχους σε αυτό που σηματοδότησε την πιο θανατηφόρα επίθεση που έχει βιώσει η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς ως τρομοκρατία σε δηλώσεις τουτην Τρίτη και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης