Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Η Macquarie εγκαινιάζει έργα ΑΠΕ και μπαταριών ισχύος 4 GW

Αυστραλία: Η Macquarie εγκαινιάζει έργα  ΑΠΕ και μπαταριών ισχύος 4 GW

Αποσκοπεί στο να γίνει κορυφαίος παραγωγός πράσινης ανεξάρτητης ενέργειας στο μεγαλύτερο μέρος της Ωκεανίας

Ο όμιλος Macquarie ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην ξηρά με έδρα την Αυστραλία, με έναν αρχικό αγωγό έργου 4 γιγαβάτ αιολικών, ηλιακών και αποθηκευτικών έργων, έχοντας όμως προγραμματίσει να κατασκευάσει πολύ περισσότερα.

Σύμφωνα με το reneweconomy.com.au, η νέα πλατφόρμα (γνωστή ως Aula Energy) η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 20/11/2023 από την ομάδα Green Investments της Macquarie Asset Management, ακολουθεί το ξεχωριστό λανσάρισμα της υπεράκτιας εταιρείας αιολικής ενέργειας Corio και της Eku Energy (εστιάζει στις μπαταρίες) η οποία πρόσφατα ανέθεσε τη μεγάλη μπαταρία Hazelwood στη Βικτώρια.

 

Τι περιλαμβάνουν τα έργα της Aula Energy

Η Aula Energy γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει έργα αιολικής, ηλιακής και ολοκληρωμένης μπαταρίας σε κλίμακα κοινής ωφελείας στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχοντας ένα αρχικό χαρτοφυλάκιο 4 GW.

Αυτά περιλαμβάνουν το αιολικό έργο Boulder Creek 372 MW κοντά στο Rockhampton στο Κουίνσλαντ του οποίου το πρώτο στάδιο ισχύος 228 MW αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή του επόμενου έτους και έως και 2,4 GW χερσαίου ανέμου που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη στη Δυτική Αυστραλία, όπου συνεργάζεται με την Green Wind Renewables.

Σύμφωνα με την εταιρεία, λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία, θα ανακοινωθούν καθώς θα προχωρούν τα έργα.


Το δυναμικό της ομάδας της Aula Energy

Στην Aula Energy επικεφαλής θα είναι ο Chad Hymas (πρώην διευθυντής ανάπτυξης του AusNet) ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία φέρνει 20 χρόνια εμπειρίας στον ενεργειακό κλάδο σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης, ρύθμισης. λειτουργιών και χρηματοδότησης.

Η ομάδα αποτελείται από τους Andrew Hyland (πρώην Engie, πρώην στέλεχος Windlab, Squadron και Transgrid), Evonne Bennet και Tim Michalas (πρώην CWPm).


Στόχος είναι να γίνει κορυφαίος παραγωγός πράσινης ανεξάρτητης ενέργειας στη συγκεκριμένη περιοχή

«Μια ισχυρή συνεργασία θα υλοποιήσει το όραμα της Aula Energy να είναι ένας κορυφαίος παραγωγός πράσινης ανεξάρτητης ενέργειας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που έχει εμπιστοσύνη και δεσμεύεται να παρέχει βιώσιμη ενέργεια για το μέλλον.

Κλειδί για την προσέγγιση της Aula Energy θα είναι η μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Πιστεύουμε ότι μέσω των συνεργασιών μπορούμε να έχουμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Γι' αυτό θα δώσουμε προτεραιότητα στις μακροχρόνιες σχέσεις και την ουσιαστική συνεργασία για την ανάπτυξη των έργων μας», δήλωσε ο Hymas.

Ο Lachlan Creswell (επικεφαλής της ομάδας Green Investments της Macquarie στην Αυστραλία) λέει ότι η κυκλοφορία της Alua θα διαφοροποιήσει και θα επεκτείνει το χερσαίο χαρτοφυλάκιο του ομίλου και θα εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από εμπορικούς και βιομηχανικούς εξαγωγείς.

Συγκεκριμένα είπε: «Η ενεργειακή μετάβαση στην Αυστραλία απαιτεί επιτάχυνση στην ανάπτυξη της νέας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εμπειρία της ομάδας της Aula Energy και η μακροπρόθεσμη προσέγγιση συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα υποστηριχθούν από την πρόσβαση σε μακροπρόθεσμα κεφάλαια».

 

Άλλες επενδύσεις της Macquarie

Η κίνηση της Macquarie ακολουθεί παρόμοιες επενδύσεις από άλλους παγκόσμιους διαχειριστές κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένου του Brookfield το οποίο υπόσχεται να δαπανήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χωρητικότητα αιολικής, ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας την επόμενη δεκαετία, εάν πετύχει η προσφορά του για την Origin και η BlackRock η οποία επενδύει (μεταξύ άλλων) στον προγραμματιστή μπαταριών Akaysha Energy.

Η εταιρεία αναφέρει ότι «η Aula Energy θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί έργα, ενώ θα προμηθεύεται συνεχώς μια σειρά νέων έργων και θα καινοτομεί καθώς εξελίσσονται οι απαιτήσεις των πελατών, οι τεχνολογίες, οι αγορές και οι πολιτικές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης