Ναυτιλία

Ο DNV ανακοίνωσε ότι 4 πλοία που κινούνται με LNG παραγγέλθηκαν το Νοέμβριο

Ο DNV ανακοίνωσε ότι 4 πλοία που κινούνται με LNG παραγγέλθηκαν το Νοέμβριο
268 νέες παραγγελίες καραβιών εναλλακτικών καυσίμων για το 2023

Ο DNV (νηογνώμονας με έδρα το Hοvik της Νορβηγίας) πρόσθεσε τον προηγούμενο Νοέμβριο στην πλατφόρμα του Alternative Fuels Insight 4 πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και άλλα 4 με καύσιμα μεθανόλης.

Μάλιστα τη Δευτέρα 4/12/2023 ανακοίνωσε ότι και οι 8 παραγγελίες ήταν στο τμήμα RoRo και car carrier.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 6 πλοία κινούνται με LNG, ενώ έγιναν 14 παραγγελίες με μεθανόλη τον Οκτώβριο.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο DNV έχει καταγράψει 268 νέες παραγγελίες για πλοία εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων 112 πλοίων που κινούνται με LNG και 152 πλοίων που κινούνται με μεθανόλη.

 
Πιο μεγάλη δραστηριότητα
στο LNG τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος σημείωσαν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα σχετικά με το LNG με 47 νέες παραγγελίες συνδυαστικά, ενώ τον Ιούλιο τα πλοία που κινούνται με μεθανόλη στα 200 πλοία σημειώνουν 48 νέες παραγγελίες.

«Ενώ οι επιδόσεις του Νοεμβρίου μπορεί να μην ταιριάζουν με τον όγκο των προηγούμενων μηνών, ο συνολικός ενθουσιασμός και η πολλά υποσχόμενη τροχιά παραμένουν τόσο για το LNG όσο και για τη μεθανόλη. Το ίδιο ισχύει και για την αμμωνία.

Ο ρυθμός θα ανέβει ξανά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμική που βλέπουμε στα τμήματα δεξαμενόπλοιων και χύδην φορτίου συνεχίζει να παρουσιάζει μια πιο σταδιακή επιτάχυνση», δήλωσε ο Martin Wold (κύριος σύμβουλος στη ναυτιλιακή συμβουλευτική επιχείρηση της DNV).

460 καράβια κινούνται με LNG

Ο DNV δείχνει ότι υπάρχουν τώρα 460 πλοία που κινούνται με LNG, ενώ οι ιδιοκτήτες παραγγέλνουν 528 πλοία με καύσιμα LNG.

Τα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου που κινούνται με LNG πρωτοστατούν με 73 σε λειτουργία, ακολουθούμενα από 66 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 50 δεξαμενόπλοια πετρελαίου/χημικών και 43 οχηματαγωγά και επιβατηγά πλοία.

Σύμφωνα με τα πλοία κατά παραγγελία, αυτά που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια και κινούνται με LNG αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των παραγγελιών με 198 μονάδες.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες παρήγγειλαν επίσης 139 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων, 48 δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, 36 δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου και 32 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

Αυτές οι στατιστικές δεν περιλαμβάνουν μικρότερα πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας ή πλοία μεταφοράς LNG διπλού καυσίμου.


51 πλοία ανεφοδιασμού
LNG και 202 πλοία κινούνται με LPG

Εκτός από τα πλοία που κινούνται με LNG, υπάρχουν 51 πλοία ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου σε λειτουργία και 15 κατά παραγγελία, σύμφωνα με τον DNV

Εκτός από τα 988 επιβεβαιωμένα πλοία που κινούνται με LNG, ο στόλος που τροφοδοτείται από εναλλακτικά καύσιμα περιλαμβάνει επίσης 234 πλοία με μεθανόλη, 202 πλοία που κινούνται με LPG και 30 πλοία με υδρογόνο, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης