Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Woodside: Σε συζητήσεις με ιαπωνικές εταιρείες για φιλόδοξα έργα CCS

Woodside: Σε συζητήσεις με ιαπωνικές εταιρείες για φιλόδοξα έργα CCS
Tο μνημόνιο αντικατοπτρίζει τη ζήτηση για λύσεις απανθρακοποίησης μεγάλης κλίμακας και υπογραμμίζει τα μοναδικά γεωλογικά πλεονεκτήματα της Αυστραλίας που είναι εξαιρετικά κατάλληλα για έργα CCS

Ο αυστραλιανός Όμιλος Woodside υπέγραψε ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης με τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες για να επιτρέψει τις μελέτες μιας πιθανής αλυσίδας αξίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) μεταξύ Ιαπωνίας και Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, η Woodside με τη Sumitomo Corporation, την JFE Steel Corporation, την Sumitomo Osaka Cement και την K Line θα μελετήσει τη δέσμευση, αποθήκευση και μεταφορά εκπομπών CO2 από τις περιοχές Setouchi και Shikoku της Ιαπωνίας και την έγχυση και αποθήκευση του CO2 σε θέσεις της Αυστραλίας.

Οι προοπτικές της Αυστραλίας και το σενάριο συγχώνευσης

Σύμφωνα με τη Woodside, το μνημόνιο αντικατοπτρίζει τη ζήτηση για λύσεις απανθρακοποίησης μεγάλης κλίμακας και υπογραμμίζει τα μοναδικά γεωλογικά πλεονεκτήματα της Αυστραλίας που είναι εξαιρετικά κατάλληλα για έργα CCS.

Τον Σεπτέμβριο, η Woodside υπέγραψε παρόμοια συμφωνία με την ιαπωνική Kansai Electric Power καθώς και με τις Sumitomo, Toho Gas και K Line.

Η Woodside και η LNG Santos επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση.Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε έναν γίγαντα ενέργειας και LNG με αγοραία αξία περίπου 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης