Τελευταία Νέα

Διαγωνισμός για  αντιπλημμυρικά έργα  60 εκατ. ευρώ στη Νέα Μάκρη

Διαγωνισμός για  αντιπλημμυρικά έργα  60 εκατ. ευρώ στη Νέα Μάκρη

Έως 23 Ιανουαρίου η υποβολή των προσφορών

 

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Μάκρη. Ο διαγωνισμός, που ακυρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από προσφυγές στην ΕΑΔΗΣΥ, έκανε ξανά εκκίνηση, με την υποβολή προσφορών να έχει ορισθεί στις 23 Ιανουαρίου 2024. Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, θα θωρακίσει περιοχές της Ανατολικής Αττικής απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Αντικείμενο είναι διευθετήσεις ρεμάτων, καθώς και έργα δικτύων ομβρίων υδάτων, στην περιοχή Νέας Μάκρης, μεταξύ του οικισμού Αγίου Ανδρέα και της πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Επί της ουσίας, αφορά στη διευθέτηση επτά υδατορευμάτων: ρ. Μαραθωνομάχων, ρ. Μαραθωνοδρόμων (περιοχή Βάλτου), ρ. Αμερικάνικης Βάσης, ρ. Ανατολής ή Διονύσου, ρ. Ξυλοκέριζας, ρ. Αγίας Παρασκευής ή Βαζάνα, ρ. Εφημεριδοπωλών ή Παμμακάριστου. 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται, ειδικότερα, η κατασκευή́ οκτώ συλλεκτήριων αγωγών, συνολικού μήκους άνω των 17,6 χλμ. Η συνολική έκταση των λεκανών απορροής των υδατορευμάτων και συλλεκτήρων είναι 23,42 τ.χλμ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με ανοιχτή διαδικασία. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του ανέρχεται σε 24 μήνες. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης