Ναυτιλία

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία

Η ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Οι Χούθι (ισλαμική οργάνωση της Υεμένης που υποστηρίζει στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας) ανέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 19/1/24, την ευθύνη για την επίθεση που δέχτηκε αμερικάνικο εμπορικό καράβι το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία και διασχίζει τον Κόλπο του Άντεν (βρίσκεται στην Αραβική Θάλασσα ανάμεσα στην Υεμένη της νότιας ακτής της Αραβίας και τη Σομαλία στο Κέρας της Αφρικής).

Ευτυχώς (σύμφωνα με τις ΗΠΑ) δεν υπάρχουν θύματα, ούτε υλικές ζημιές στο πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία.

«Το ναυτικό των υεμενίτικων ένοπλων δυνάμεων (έτσι αυτοαποκαλούνται οι Χούθι) πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση εναντίον αμερικάνικου πλοίου (Chem Ranger) στον Κόλπο του Άντεν εκτοξεύοντας πυραύλους μερικοί εκ των οποίων έπληξαν το στόχο τους», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic, το Chem Ranger είναι πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο με σημαία νήσων Μάρσαλ και τις τελευταίες ημέρες πλέει στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην ελληνική ναυσιπλοϊα μετά από εκείνη της 16ης Ιανουαρίου στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Zografia», με σημαία Μάλτας που μεταφέρει ξηρό φορτίο.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής) επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη 18/1/24, οι Χούθι έβαλαν στο στόχαστρό τους το αμερικανικό εμπορικό πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, εκτοξεύοντας 2 πυραύλους, χωρίς όμως να χτυπηθεί το Chem Ranger, όπως άλλωστε υποστήριξαν οι αντάρτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης