Η Acciona Energía ολοκλήρωσε την κατασκευή του 7 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
Η Acciona Energía (ισπανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) ολοκλήρωσε την κατασκευή του ηλιακού πάρκου Aldoga ισχύος 380 MW κοντά στο Gladstone στο Κουίνσλαντ, 7 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Η κατασκευή του ηλιακού έργου ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο κέντρο άνθρακα στην πολιτεία της Αυστραλίας και θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους 6 μήνες.
Η Acciona ανακοίνωσε στις 22/4 ότι το ηλιακό πάρκο έχει ήδη εξάγει ηλεκτρική ενέργεια 850 kW στο κύριο δίκτυο της Αυστραλίας, την Εθνική Αγορά Ηλεκτρισμού (NEM), ως μέρος των πρώτων βημάτων στη διαδικασία έναρξης λειτουργίας του.
Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την Aldoga θα αγοράζεται από την Stanwell (εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ανήκει στην κυβέρνηση του Κουίνσλαντ).
Συμφωνίες της Stanwell και της Acciona
Η Stanwell απηύθυνε πρόσκληση για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στις αρχές του 2021. Έκτοτε έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 12 έργα αιολικής, ηλιακής ενέργειας και μπαταριών σε ολόκληρο το Κουίνσλαντ.
Η Acciona Energía συνεργάστηκε επίσης με τον παγκόσμιο προμηθευτή ηλιακού εξοπλισμού Nextracker για να διασφαλίσει τη χρήση σωλήνων για βάσεις ηλιακών πάνελ που κατασκευάζονται από αυστραλιανό χάλυβα στις εγκαταστάσεις Orrcon Steel στο Northgate, κοντά στο Brisbane.
Δηλώσεις
Επιτελικά στελέχη των Stanwell και της Acciona εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταξύ τους συνεργασία και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.
«Η πρώτη παραγωγή ενέργειας από το Aldoga Solar Farm σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο για το Stanwell.
Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Acciona Energía σε αυτό το έργο και να εξερευνήσουμε πολλές άλλες ευκαιρίες με την Acciona σε ολόκληρο το Queensland.
Η Stanwell δημιουργεί ένα διαφοροποιημένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο θερμικής και ανανεώσιμης ενέργειας.
Η Stanwell θα απορροφήσει το 100% της παραγωγής από το ηλιακό αγρόκτημα Aldoga.
Αυτή η ενέργεια θα πωληθεί στην αγορά σποτ ή θα διατεθεί λιανική στους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες μας, διασφαλίζοντας ότι θα λαμβάνουν οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια, τώρα και στο μέλλον», δήλωσε ο Michael O'Rourke (Διευθύνων Σύμβουλος της Stanwell).
«Τα έργα ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο οικονομικά μέσα για την παροχή νέας ηλεκτρικής ενέργειας στην NEM.
Έχουμε παραδώσει αυτό το έργο ορόσημο με ασφάλεια και γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Είναι ένα εύσημα για τους 350 άνδρες και γυναίκες που το έχτισαν.
Είμαστε απίστευτα περήφανοι που είμαστε ένας από τους βασικούς πελάτες για την Nextracker και την Orrcon καθώς εργάζονται για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού χάλυβα και κατασκευής για ηλιακά αγροκτήματα», δήλωσε ο Brett Wickham (Διευθύνων Σύμβουλος της Acciona Energía).
www.worldenergynews.gr






