Διεθνή

IDF: Έχουμε πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης

IDF: Έχουμε πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης
Εκατόν είκοσι εκτοξευτές βαλιστικών πυραύλων του Ιράν, δηλαδή το ένα τρίτο της συνολικής του δύναμης, έχει καταστρέψει ο ισραηλινός στρατός, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του ιρανικού εναέριου χώρου

Ενώ η σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, νέα «πολεμικά» ανακοινωθέντα κάνουν τον γύρω του διαδικτύου.

To Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο του Ιράν

Εκατόν είκοσι εκτοξευτές βαλιστικών πυραύλων του Ιράν, δηλαδή το ένα τρίτο της συνολικής του δύναμης, έχει καταστρέψει ο ισραηλινός στρατός, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του ιρανικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον Εφι Ντεφρίν, 65 βαλιστικοί πύραυλοι και δεκάδες drones εκτοξεύτηκαν από το Ιράν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, με τα περισσότερα από αυτά να καταρρίπτονται. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν σκόπευε αρχικά να εκτοξεύσει τουλάχιστον την διπλάσια ποσότητα πυραύλων.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι για το υπόλοιπο του πολέμου, η ικανότητα του Ιράν να εκτοξεύει ταυτόχρονα πυραύλους θα μειωθεί κατά τουλάχιστον το ένα τρίτο. Επιπλέον, η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε περισσότερους από 100 στρατιωτικούς στόχους στο Ισφαχάν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τι συμβαίνει με το ιρανικό οπλοστάσιο

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, το Ιράν φαίνεται πως διατηρεί μυστικά τα αποθέματα και τις στρατιωτικές του δυνατότητες, οπότε, σύμφωνα με ειδικούς, είναι αδύνατο να εκτιμηθεί με ακρίβεια η εμβέλεια και η ισχύς των αεροπορικών του επιθέσεων.

Μια από τις πιο σοβαρές απειλές που προέρχονται από το Ιράν είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι βαρέως τύπου, οι οποίοι πετούν στα όρια του διαστήματος με πολλαπλάσια της ταχύτητας του ήχου. Μπορούν να διανύσουν την απόσταση των περίπου 1.600 χιλιομέτρων από το Ιράν στο Ισραήλ μέσα σε λίγα λεπτά.ασφαλές να το κάνουν».

Οι ΗΠΑ μπαίνουν πιο σκληρά στο παιχνίδι

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Nimitz έφυγε από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας το πρωί της Δευτέρας με κατεύθυνση προς τα δυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic, αφού ακυρώθηκε η υποδοχή για την προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ.

Το αεροπλανοφόρο είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την πόλη Ντανάνγκ αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας διπλωμάτης, δήλωσαν στο Reuters ότι η επίσημη υποδοχή που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου ακυρώθηκε.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ανόι είχε ενημερώσει για την ακύρωση της υποδοχής, λόγω «μιας επείγουσας επιχειρησιακής απαίτησης».

Τα δεδομένα από την Marine Traffic έδειξαν ότι το αεροπλανοφόρο το πρωί της Δευτέρας κινούνταν δυτικά προς τη Μέση Ανατολή, όπου κλιμακώνεται η μάχη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης