Η Volvo Cars, ανέβαλε την παραγωγή μεγάλης κλίμακας στο υπό κατασκευή εργοστάσιό της στη Σλοβακία στις αρχές του 2027 από το 2026 για να βελτιστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε εκπρόσωπος την Πέμπτη.
Η παραγωγή στο εργοστάσιο
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση δεν ελήφθη πρόσφατα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει πότε ελήφθη. Η εταιρεία με έδρα το Γκέτεμποργκ, που ανήκει στην κινεζική Geely Holding, δεν έχει δηλώσει δημόσια ποιο αυτοκίνητο θα παραχθεί στο εργοστάσιο στο Κόσιτσε, αλλά δήλωσε την Τρίτη ότι θα είναι ένα μοντέλο Volvo επόμενης γενιάς.
Νωρίτερα την Πέμπτη, η Polestar, που ανήκει επίσης στην Geely, δήλωσε σε ξεχωριστή δήλωση ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του επερχόμενου SUV Polestar 7 στο εργοστάσιο του Κόσιτσε το 2028.
Η επανεξέταση του προγραμματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας
Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 250.000 αυτοκινήτων.
Τον Απρίλιο, λίγο μετά την επιστροφή του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, ο Hakan Samuelsson δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία επανεξετάζει ποια αυτοκίνητα σκόπευε να παράγει στο εργοστάσιο και ότι θα προτιμούσε να κατασκευάζει εκεί και αυτοκίνητα για άλλες μάρκες Geely, όπως η Polestar.
Η κοινή χρήση του εργοστασίου «θα ήταν πολύ καλή για εμάς, επειδή, τελικά, είναι ένα κόστος που πρέπει να μεταφερθεί με τον όγκο παραγωγής στο εργοστάσιο», δήλωσε ο Samuelsson στους αναλυτές τον Απρίλιο.
Επιστρέφοντας στο τιμόνι, ο Samuelsson έχει κάνει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές και περικοπές στη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής 3.000 θέσεων εργασίας, της έναρξης ενός προγράμματος μείωσης του κόστους και της επιβράδυνσης των επενδύσεων.
Ο Σουηδός, ο οποίος διηύθυνε τη Volvo για πάνω από μια δεκαετία μέχρι το 2022, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει η Volvo να πλησιάσει τις άλλες μάρκες Geely και να αξιοποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού τους σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.
www.worldenergynews.gr






