Όπως ανέφερε στο Bloomberg o Andrea Orcel, «υπάρχουν πολλά πράγματα που αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε χωρίς συγχώνευση, οπότε είναι μια «ήπια συνεργασία». Είμαστε ικανοποιημένοι. Υπάρχει κάτι περισσότερο που προφανώς μόνο μια συγχώνευση μπορεί να προσφέρει, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε, διαταράσσοντας την τρέχουσα κατάσταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως συνεργάτες. Για την ώρα, αυτό ισχύει όπως είναι. Όπως γνωρίζετε, η συμμετοχή στην Alpha δεν απορροφά πολύ κεφάλαιο, στην πραγματικότητα είναι οριακή, αλλά παρέχει σημαντικές αποδόσεις»
Kαι ανέφερε, «ξέρω ότι όλοι θέλουν διαδικασία και χρονοδιάγραμμα, και πότε θα το κάνουμε. Μπορεί να μην το κάνουμε ποτέ και να είμαστε πολύ συνδεδεμένοι μεταξύ μας, ή μπορεί να το κάνουμε κάποια στιγμή επειδή και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι το καλύτερο για τους ανθρώπους τους και τους μετόχους τους. Αλλά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο γι’ αυτό και ποτέ δεν συζητήθηκε».
Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια είναι μια αιτία επίσης που μπορεί να απασχολεί τους επενδυτές των τραπεζών
Παράλληλα η Metlen δείχνει ότι αναζητεί βάση και στο Λονδίνο, κλείνοντας θετικά στα 36,05 ευρώ στο + 0,7% με διακύμανση ημέρας 35,20 - 38,15 ευρώ με μεγάλο όγκο 703.430 τεμάχια.
Είναι νωρίς να πούμε αν η μετοχή σταθεροποιήθηκε, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει καλή ροή από νέα στην συνέχεια.
Νωρίτερα:
Οριακά τα futures μετά την άνοδο της Wall την περασμένη Παρασκευή 6/2 στις ΗΠΑ στο -0,25% όσο και σε Ευρώπη με τον DAX οριακά θετικό και το Λονδίνο στο -0,37%
Στο - 0,9% η πτώση για την ελληνική αγορά με Metlen στο - 1,66% στα 37,86 ευρώ, ΔΕΗ 19,82 , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 35,74, ΕΛΠΕ 9,23 , ΜΟΗ 36,2 , ΒΙΟΧΑΛΚΟ 12,82.
Όσο αφορά στη Metlen, το Covalis Capital φαίνεται πως αποφάσισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής να βάλει μέρος των μεγάλων του κερδών στην τσέπη, αφού η μετοχή του ομίλου κατέγραφε μεγάλες απώλειες λόγω του νέου profit warning για τα κέρδη του 2025.
Έτσι όπως ανακοίνωσε μείωσε τη short του θέση στο 0,50547% από 0,85835% που ήταν στις 4 Φεβρουαρίου.
Στον αντίποδα, εμφανίστηκε νέα short θέση 0,69217% από το fund ΑKO Capital LLP.
Το χρηματιστήριο στο Τόκιο κατέγραψε παράλληλα αλματώδη άνοδο σήμερα (+4%) στις 56.457 μονάδες, την επομένη του εκλογικού θριάμβου που κατήγαγε η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι, που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση των κρατικών δαπανών και κολοσσιαίες φορολογικές ελαφρύνσεις, αν και ειδικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων και τα αποτελέσματά τους.
Ανοδικά ο χρυσός στα 5.000 και το ασήμι στα 81.300 δολ. Στα 3110 δολ το αλουμίνιο +2%.
Ελαφρά υποχώρηση στο πετρέλαιο καθώς οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.
www.worldenergynews.gr






