Διεθνή

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε σήμερα το σεισμογραφικό πλοίο Ramform Hyperion

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε σήμερα το σεισμογραφικό πλοίο Ramform Hyperion
Το Ramform Hyperion είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει έρευνες σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα οκτώ οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ
Στο λιμάνι της Λεμεσού βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι, το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion, που θα πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το Sigmalive, το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το ναυπηγείο της Mitsubishi στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στις 5 Απριλίου και κατέπλευσε στη Λεμεσό σήμερα περί τις 13.00, αφού πραγματοποίησε δοκιμές στη Σιγκαπούρη.
Το Ramform Hyperion είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει έρευνες σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα οκτώ οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ.
Το σεισμογραφικό Ramform Hyperion αποκτήθηκε από τη νορβηγική PGS (Petroleum Geo Services) έναντι 270 εκ.δολ. δολαρίων και μαζί με το Ramform Tethys, το οποίο πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, θεωρούνται τα δύο πιο σύγχρονα και ισχυρά σεισμογραφικά στον κόσμο.
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του πλοίου, υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας 14 σεισμογραφικών καλωδίων, μήκους μέχρι και 10 χιλιομέτρων έκαστο, καλύπτοντας κατά την πλεύση σεισμογραφική καταγραφή πλάτους 1.500 μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης